Θύμα Γερουλάνου και ο Ελληνικός Πολιτισμός


Γράφει ο Λυσίας


Τι άλλο πια θέλει ο Πρωθυπουργός, για να διαπιστώσει την ανικανότητα του Παύλου Γερουλάνου; Όταν αυτή έχει πάρει διεθνή έκταση, ρεζιλεύοντας την πατρίδα μας, για μια φορά ακόμα, σε όλο τον κόσμο….
Εάν θέλει περισσότερες αποδείξεις, δεν έχει παρά να πάει, ένα μεσημέρι, κάτω από την Ακρόπολη. Για να διαπιστώσει την οργή των ξένων, που κάνουν χιλιάδες μίλια, ταξίδι, για να δουν από κοντά και να προσκυνήσουν τον Ιερό Βράχο.
ΝΤΡΟΠΗ. Καμία άλλη λέξη, δεν χωράει πλαι σ’αυτή την διαπίστωση.
ΝΤΡΟΠΗ και για σας κύριε Πρωθυπουργέ, να επιμένετε να περιστοιχίζεστε από τέτοιους ανίκανους ανθρώπους…
Τι περιμένατε από αυτούς κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης; Εργατικότητα; Γιατί; Πότε δούλεψε ο Γερουλάνος, στην ζωή του, για να δουλέψει τώρα;
Τα πολλά λεφτά του πατέρα του έτρωγε πάντα. Ο οποίος ήταν αυλάρχης στους Γκλύξμπουργκ. Και φυσικά, αυτό δεν θα είχε καμία σημασία, εάν ο άνθρωπος αυτός, δεν συνέλαβε καθοριστικά, για ένα ακόμα, διεθνές ρεζιλίκι της χώρας μας….
Επιτρέπεται στις 3 μ.μ. η Ακρόπολη να κλείνει; Και οι επισκέπτες που φθάνουν, να αγανακτούν και με το δίκιο τους και να βρίζουν την χώρα μας;
Επιτρέπεται στο μουσείο της ..........
Βραβρώνας, να μην μπορεί να δει κανείς τα εξωτερικά εκθέματα, γιατί δεν υπάρχει φύλακας;
Επιτρέπεται οι κίονες και τα άλλα εκθέματα στους Δελφούς, να μην είναι ορατά, γιατί τα κρύβει το χορτάρι, που ξεπερνάει το ένα μέτρο ύψος;
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ο άνθρωπος. Χαμπαριάστε το. Όλοι οι αρχαιολογικοί μας χώροι έχουν την δική του παθογένεια, ο καθένας.
Όπως και ο τουρισμός, που φέτος πάει κατά διαόλου.
Ή μήπως έχει κάνει τίποτα στην ΕΡΤ; Που εξακολουθούν, όλοι οι τρόφιμοι του Ρουσσόπουλου, να υπάρχουν και να χρυσοπληρώνονται από αυτήν. Τεμπέληδες και ανίκανοι όλοι….Ανύπαρκτοι και αδηφάγοι.
« Δουλεύει » ( τρόπος του λέγειν δηλαδή ) καταστροφικά ο άνθρωπος αυτός.
Δεν κάνει, ούτε για φύλακας σε μουσείο. Όχι για υπουργός. Με το συμπάθιο. Προσωπικά, τίποτα δεν έχω μαζί του. Ενοχλούμαι όμως, γιατί οι ενέργειές του, με θίγουν ως Έλληνα και ως άνθρωπο. Και αυτές κρίνω.
ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ…


ΛΥΣΙΑΣ