Απάντηση στον Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής για το μετρό


Γράφει ο Λυσίας

Έχει παρατηρηθεί, πως όταν πλησιάζουν οι εκλογές, όλοι οι αιρετοί, που μέχρι τότε, ήταν….σιωπηλοί και απόμακροι, ως δια μαγείας, γίνονται λαλίστατοι.
Αυτό συμβαίνει και με τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, τον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, που τώρα θυμήθηκε, ένδεκα χρόνια μετά, να απαντήσει γιατί το μετρό, δεν πέρασε, από την κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, το 1999 που έγινε η χάραξή του και εκείνος τότε, ήταν Αντιδήμαρχος ( του αείμνηστου Δημάρχου Σταύρου Κώτση ).
Κατηγορεί τώρα ο Δήμαρχος, τον Λαλιώτη. Ο οποίος λέει, έκανε αβάντα στον Μπόμπολα. Μη και σκάψει κανένα….χιλιόμετρο παραπάνω και πέσει ο προϋπολογισμό της ¨ Αττικό Μετρό ¨ έξω. Κουραφέξαλα.
Σε ποιόν τα λέει αυτά ο κ. Γιαννακόπουλος; Σε ιθαγενείς; Ή στους συνδικαλιστές της Ο.Α. που για χρόνια ήταν ο πρόεδρος των φροντιστών, ελέω
ΠΑΣΟΚ-Ακρηβάκη και όλων αυτών που διέλυσαν την Ολυμπιακή Αεροπορία.
Η Αγία Παρασκευή, από της δημιουργίας της, ήταν η πρωτεύουσα των προαστίων, της Βορειοανατολικής Αττικής. Από τον Μαραθώνα, μέχρι τα Γλυκά Νερά.
Οι ιστορικές Πορείες Ειρήνης, στην πλατεία της.........
Αγίας Παρασκευής κάνανε τη στάση τους, με τις ομιλίες των Λαμπράκηδων και των άλλων ιστορικών προσώπων….Το ίδιο και οι Μαραθωνοδρόμοι, στην Αγία Παρασκευή παίρνουν την βαθιά ανάσα τους….
Η Αγία Παρασκευή, είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ιστορικά προάστια της Αθήνας. Και ο τότε Δήμαρχος-Αντιδήμαρχος ( Γιαννακόπουλος ), αλλά και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, άνηκαν στο ΠΑΣΟΚ.
Με μαχητική θέση υποστήριξής του. Ο λόγος τους πέρναγε. Περισσότερο και από του…Λαλιώτη. Μια απλή διαμαρτυρία τους, θα ξεσήκωνε θύελλα. Οπότε αυτά που λέει τώρα ο Δήμαρχος, να τα πει αλλού.
Όχι σε μας, που ως Αγιοπαρασκευιώτες ξέρουμε περισσότερα από όσα νομίζει ο κ. Γιαννακόπουλος, ότι ξέρουμε….
Η δουλειά ¨χάλασε¨ αλλού. Τα συμφέροντα ήταν άλλα. Και όχι το ένα χιλιόμετρο παραπάνω, του εργολάβου…Συνήγορος του Μπόμπολα, φυσικά και δεν είναι. Ούτε και του Λαλιώτη. Δεν μπορώ όμως να ακούω και τις…μαλ….που ¨ σερβίρει ¨ τώρα, ο Γιαννακόπουλος. Επειδή ξέρει ότι ο Λαλιώτης δεν πρόκειται να μιλήσει. Για τους δικούς του λόγους. Η δουλειά….αλλού ¨ χάλασε ¨ και το γνωρίζουν καλά οι Αγιοπαρασκευιώτες.
Ας αφήσει λοιπόν την ετεροχρονισμένη απολογία του, ο κ. Γιαννακόπουλος και ας κοιτάξει την πόλη, που δεν είναι και στα καλύτερά της.
Έκαναν μια άθλια πεζοδρόμηση, πρόχειρη, χωρίς μελέτη, αφήνοντας τους κάδους σκουπιδιών στην τύχη τους, χωρίς εσοχές. Με αποτέλεσμα αυτοί να μετακινούνται ανάλογα με το πώς βολεύει τον καθένα, που θέλει να παρκάρει.
Καμένες λάμπες στους δρόμους, τα δενδρύλια απότιστα….



Και οι περιοχές των Πευκακίων, του Κοντόπευκου και άλλες ….Ξεχασμένες.
Μιάς και αυτές δεν έχουν την τιμή να κατέχουν μια οδό με την αίγλη της ¨ Αγίου Ιωάννου ¨ στην οποία ο Δήμαρχος έχει στρέψει την προσοχή του.
Προφανώς γιατί εκεί η κατασκευαστική ¨πίτα¨ είναι πιο ¨εύγευστη¨ από τα δικά μας ¨ παξιμαδάκια ¨ .
Άσε λοιπόν το Μετρό και μέτρα τα όσα είπες Βασίλη, αλλά δεν έκανες.


ΛΥΣΙΑΣ