Διαβάστε τις προτάσεις μας και πάμε Σινεμά

Η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σας δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσετε να βλέπετε θρίλερ, και μάλιστα από έναν εξπέρ του είδους, τον George Romero. Οκ, η Παράνοια είναι remake της ταινίας του αλλά ...ίσως είναι καλύτερα που δεν ξεκινάτε με τα σκληρά.

Παράνοια (The Crazies), του Breck Eisner. Όλα ξεκινούν όταν ο μέθυσος του χωριού μπαίνει οπλισμένος και με τη ...γυαλάδα του τρελού, σε ένα παιδικό ματς μπέιζμπολ και ο Σερίφης (Timothy Olyphant) αναγκάζεται να τον πυροβολήσει.

24 Ώρες μετά, όλοι οι κάτοικοι του Ogden Marsh έχουν παλαβώσει.

Πατεράδες καίνε τα σπίτια τους με την οικογένεια τους μέσα, άλλοι κυνηγάνε φίλους, συγγενείς και γκόμενες και άλλα τέτοια ωραία.

Η γυναίκα του γιατρού (Radha Mitchell) που βλέπει ένα .......
στρατιωτικό αεροπλάνο βυθισμένο στη δεξαμενή νερού, πιστεύει ότι πρόκειται για ιό, και μόλις βλέπει κυβερνητικούς με μάσκες και στολές να βάζουν σε καραντίνα τη πόλη οι φόβοι της επιβεβαιώνονται.


Remake της ταινίας του George Romero το 1973 με εξαιρετικό διαφημιστικό πουσαρισμα που μάλλον το αξίζει.




Επικηρύσσοντας την Πρώην (The Bounty Hunter), του Andy Tennant.

Η Jennifer Aniston και ο Gerard Butler είναι ένα χωρισμένο ζευγάρι που ο ένας κυνηγάει τον άλλον, έμποροι ναρκωτικών κυνηγούνε εκείνη, στοιχηματζηδες εκείνον και τελικά...τα ξαναβρίσκουν!

Παιδικά χαχανητά και πολλά ποπ κορν προβλέπω στη κομητεία των Village!




Δεν Σκέφτομαι, Άρα Υπάρχω (Greenberg), του Noah Baumbach.

Ο Ben Stiller είναι ο Ροτζερ Γκρινμπεργκ, ένας τύπος που μόλις βγήκε από το νοσοκομείο έχοντας έναν νευρικό κλονισμό.

Μιλάμε για έναν τύπο που δεν έχει δουλειά, κάθεται και γκρινιάζει όλη μέρα, στέλνει γράμματα παραπόνων στο Starbacks για τη κουλτούρα που προωθεί, στην American Airlines για τη ταλαιπωρία του, μέχρι και στον Bloomberg για τη μόλυνση του περιβάλλοντος!

Παραδόξως, και αντίθετα με ότι λέει ο τίτλος, έχω την εντύπωση ότι τη ταινία θα τη δουν όσοι σκέφτονται ...άρα ελάχιστοι.

Παίζεται ακόμα: Oceans, των Ζακ Περεν και Ζακ Κλιζο. Γαλλικό οικολογικό ντοκιμαντέρ για τους κινδύνους που διατρέχουν οι Ωκεανοί μας από ...τον άνθρωπο.

Καλό Σινεμά.