Η αφρόκρεμα του « τίποτα », εξακολουθεί να κυριαρχεί στην ΕΡΤ

Γράφει ο Λυσίας

Πόση θλίψη νιώθουμε, για την ΕΡΤ, που εξακολουθεί να τροφοδοτεί με σκάνδαλα, τόσο τον τύπο, όσο και το διαδύκτιο…
Που θα έπρεπε, ο οργανισμός αυτός να αποτελεί κόσμημα, για τον πολιτισμό μας. Και το αντίβαρο, στην άκρατη εμπορευματοποίηση, της ιδιωτικής τηλεόρασης. Γιατί η ΕΡΤ και από το Σύνταγμα της χώρας, αποστολή έχει την παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος, την παιδαγωγική διαφώτιση και την πλουραλιστική ενημέρωση. Και όχι την διασπάθιση του υλικού πλούτου της χώρας. Των χρημάτων δηλαδή, των Ελλήνων….
Και δυστυχώς, οι διορισμένοι…. άσχετοι πάντα, από την εκάστοτε κυβέρνηση, μόνο αυτή την ικανότητα έχουν. Να ροκανίζουν τον προϋπολογισμό του οργανισμού, μη προσφέροντας έργο…
Αλλά για να δικαιολογούν τις παχυλότατες αμοιβές τους, μοιράζουν ανάλογες και σε άτομα, που εάν σταδιοδρομούσαν στην ιδιωτική τηλεόραση, ούτε και τον βασικό μισθό, δεν θα μπορούσαν να έχουν….
Ήρθε λοιπόν, μετά…. ......
Βαΐων και Κλάδων, ο νέος ηγεμόνας, Γαμπρίτσιος για να αλλάξει την ροή των γεγονότων. Αυτήν δηλαδή που δημιούργησε ο Ρουσσόπουλος, δια του προκατόχου του Παναγόπουλου. Και τι κατάφερε ο εν λόγω κύριος, ο διορισμένος από τον Γερουλάνο, σωτήρ της ΕΡΤ;
Μα να διατηρήσει ακριβώς το ίδιο καθεστώς, με την αφρόκρεμα της ανικανότητας και της λαμογιάς. Την αφρόκρεμα του ¨ τίποτα¨ ….
Ήρθε δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ώστε στα της δημόσιας τηλεόρασης, να είναι ένας άξιος συνεχιστής της ανάξιας πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας….
Ήρθε το ΠΑΣΟΚ, για να απαξιώσει, άλλη μια φορά, τον αγώνα που έκαναν οι σκαπανείς της ΕΡΤ, Κάρτερ, Καμπέρης, Λασπόπουλος, Μοσχοβίτης, Μπίστικας, Αναστόπουλος, Κατωτάκης, Σκέντζος και όλοι αυτοί που μόχθησαν για να έχουμε σήμερα τηλεόραση…. Κρίμα… Κρίμα και ντροπή τους, που θέλουν να εμφανίζονται και ως προοδευτικός χώρος…. Κουράζει ίσως η συνεχής αναφορά για τα της ΕΡΤ.

Μα κατά πως φαίνεται, σ’αυτή τη χώρα, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή.

Αν έχει ακόμα, κι αυτός, το κουράγιο, για να κάνει μια στροφή….


ΛΥΣΙΑΣ