ΤΑ (prasina) ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΑ

Γράφει το Μavro Kounavi

ή τι θα μπορούσε να τραγουδούν η Μέρκελ ως και ο τελευταίος γερμανός αξιωματούχος όταν καπετάνιοι του Τιτανικού και Τιτάνες της Διπλωματίας τον απειλούν με φράσεις του τύπου: «Ή μας αφήνετε ένα γεμάτο πιστόλι στο τραπέζι ή πάμε ΔΝΤ».

(Στην φωτογραφία βλέπουμε τον σύγχρονο Τιτάνα της Διπλωματίας παρέα με τον απόφοιτο του LSE και Μάγο των Οικονομικών, τον Κοζανίτη εκείνο Μάγκα (με όλη τη σημασία της λέξης) που είτε "αμελεί" να αναφέρει συναντήσεις που κάνει με Χριστοφοράκους και .......
Πάπιστες, είτε "ξεχνά" να γράψει στο επίσημο βιογραφικό του ότι διετέλεσε μέλος ΔΣ του ΟΤΕ. Τον κατα δήλωσή του Καπετάνιο του Τιτανικού.)

«Το Κουτσαβάκι (βρε μάγκα το μαχαίρι σου)»

Τραγούδι του Ανέστη Δεληά ή Αρτέμη. Οι στίχοι γράφτηκαν με συνεργασία του Γιώργου Μπάτη, του Μάρκου Βαμβακάρη, του Δεληά και του Νίκου Μάθεση ή Τρελλάκια, πάνω σε ένα ζειμπέκικο που είχε γράψει ο Δεληάς.

«Βρε μάγκα το μαχαίρι σου
για να το κουσουμάρεις
Πρέπει να έχεις την ψυχή
φιγουρατζή, καρδιά για να το βγάλεις

Αλλού να πας φιγουρατζή
να κάνεις τη φιγούρα
Γιατί κι εγώ φουμάρισα
φιγουρατζή, κι έχω τρελή μαστούρα

Στο 'πα να κάτσεις φρόνιμα
γιατί θα σε τσακίσω
θα 'ρθω με το κουμπούρι μου
φιγουρατζή και θα σε ξεφτιλίσω

Σε μένα δεν περνάν αυτά
και κρύψε το σπαθί σου
Γιατί μαστούρης θα γίνω
φιγουρατζή, και θα 'ρθω στο τσαρδί σου
»

Mavro Kounavi

ΥΓ. Ο Τιτάνας της Διπλωματίας και Γίγαντας της Σκέψης ισχυρίζεται ότι δεν ζητά οικονομική αλλά πολιτική στήριξη απειλώντας ότι αν δε τη λάβει θα πάει στο ΔΝΤ. Μπορεί κάποιος να υπενθυμίσει σε μας τους Πυγμαίους της νοημοσύνης πότε ακριβώς έχει δώσει Πολιτική Στήριξη (και όχι οικονομική) το ΔΝΤ;