O Μεγάλος Συντονιστής

Γράφει το Μαύρο κουβάρι

Έχουμε και λέμε:
Σε λιγότερο από 5 ημέρες και ενώ η χώρα εμφανίζεται να διαπραγματεύεται το μέλλον της:
- Υπουργός αποσύρει ρύθμιση για τα φάρμακα λόγω αντιδράσεως βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
- Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος «κατσαδιάζει» υφυπουργό της Κυβερνήσεώς του.
- Έτερος βουλευτής, πρώην υπουργός και διεκδικητής της ηγεσίας του Κινήματος βάλλει ευθέως κατά του Πρωθυπουργού του.
- Υπουργός αποσύρει νομοσχέδιο που είχε φέρει προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έπειτα από αντιδράσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Προτού διάφοροι κακεντρεχείς σπεύσουν να ανακαλύψουν ίχνη κακού συντονισμού στα γεγονότα αυτά, να τους......... υπενθυμίσω ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει εγκαθιδρύσει θέση αντιπροέδρου με καθήκοντα συντονισμού, η οποία και τυγχάνει ιδιαιτέρως καλοπληρωμένη από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Μια θέση την οποία καλύπτει γνωστός «Μεγάλος Βάρδος» με δεινή αποτελεσματικότητα στη διαχείριση κρίσεων (έχοντας ιστορικές «επιτυχίες» στο …ρεπερτόριό του) και εγνωσμένη πυγμή στο να τα βάζει με ισχυρά συμφέροντα όπως αυτά εκπροσωπούνται διαχρονικά από διερμηνείς του υπουργείου Εξωτερικών, συμβασιούχους και παιδιά των stage. Από της μέρας εκείνης που σε αυτή τη θέση επελέγη το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο και σαφώς δεν είναι μια επικοινωνιακή φούσκα αλλά ένας τόσο … στιβαρός πολιτικός, ο κίνδυνός κακού συντονισμού προφανώς και εξέλιπεν οριστικώς και αμετακλήτως δια την Κυβέρνησιν.
Mavro Kounavi
ΥΓ. Υπάρχουν κάποιες φούσκες οι οποίες όταν είναι να σκάσουν δε μας κάνουν να ανησυχούμε τόσο για τον κρότο που θα κάνουν όσο για τη μπόχα σαπίλας που θα βγάλουν.