Τα πιθανά σενάρια για τη χθεσινή έκρηξη


Όλα τα πιθανά σενάρια εξετάζει η αστυνομία σε σχέση με τη χθεσινή έκρηξη βόμβας στα Πατήσια, που είχε ως τραγική συνέπεια το θάνατο ενός 15χρονου Αφγανού και τον τραυματισμό της 10χρονης αδελφής του και της 45χρονης μητέρας. Η αστυνομία ερευνά και πιθανή σχέση ενός απειλητικού τηλεφωνήματος, που έγινε το πρωί της Κυριακής, με την έκρηξη στην ΕΕΔΕ.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 8:46 χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Άγνωστος είπε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην "ΕΒΕΕ" στα Πατήσια. Προειδοποίησε ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 6 λεπτά.

Οι αστυνομικές αρχές αναζήτησαν υπηρεσία με αυτά τα αρχικά, αλλά διαπίστωσαν ότι τέτοια δεν υπάρχει. Παράλληλα, η έκρηξη δεν..........
έγινε στο χρονικό διάστημα που όρισε ο άγνωστος.

Αντίθετα, σημειώθηκε το βράδυ έξω από το κτίριο της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) σκοτώνοντας τον άτυχο 15χρονο.

Η μητέρα του θύματος, η οποία βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ, περιέγραψε στους αστυνομικούς τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Σύμφωνα με τη 45χρονη, η κόρη της, ηλικίας 10 ετών που νοσηλεύεται, βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένα ταξιδιωτικό σάκο και άνοιξε για να δει τι υπήρχε μέσα.

Τότε, την πλησίασε ο 15χρονος. Βρήκε στο σάκο ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο. Το θεώρησε άχρηστο, πήρε το σάκο από τα χέρια της αδελφής του για να τον πετάξει αλλά δεν πρόλαβε ποτέ καθώς μεσολάβησε η έκρηξη.

Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε νέα προειδοποίηση, η αστυνομία ερευνά εάν τελικώς η βόμβα είχε σχέση με το τηλεφώνημα και απλώς δόθηκε λάθος ο στόχος.

Παράλληλα, η αστυνομία εκτιμά ότι ίσως η βόμβα να τοποθετήθηκε λίγα λεπτά πριν από την ανεύρεσής της από την οικογένεια με συνέπεια οι δράστες να μην προλάβουν να ειδοποιήσουν.

Εξάλλου, αναμένεται η έρευνα των υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συνδεσμολογία παρουσιάζει ομοιότητες με άλλους που έχουν εκραγεί στο πρόσφατο παρελθόν.