«Μαθητευόμενοι μάγοι», ή κάτι άλλο;…

Γράφει ο Μαγια

Πώς να κερδίσει τον πόλεμο η χώρα, όταν το ίδιο το οικονομικό στρατηγείο τινάζει στον αέρα την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, καθιστώντας αναποτελεσματικές τις θυσίες που καλούνται να υποστούν οι πολίτες.

Βούτυρο στο ψωμί των κερδοσκόπων.

Η κυβέρνηση, ενώ σχεδίαζε από ημέρες τα έκτακτα μέτρα και ενώ γνώριζε ότι κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις οργιάζει η κερδοσκοπία, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την αποτρέψει

Οι γνωστοί κερδοσκόποι της αγοράς καυσίμων έσπευσαν χθες να εκμεταλλευθούν την εξαγγελία των έκτακτων μέτρων και να τα εφαρμόσουν πριν ακόμη αυτά ψηφιστούν από τη Βουλή, αποκομίζοντας τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ!
Απο κοντά και κάποιοι επιτήδειοι του εμπορίου και επιτηδευματίες οι οποίοι χρέωσαν τους πελάτες τους με τον αυξημένο ΦΠΑ που πρόκειται να ισχύσει από τις 15 Μαρτίου.
Παιχνίδι με ια φάρμακα

Η πρόεδρος της ........Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Βάσω Παπανδρέου Παπανδρέου καθώς και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «ανάγκασαν» την υπουργό Οικονομίας Λούκας Κατσέλη να αποσύρει διάταξη που μειώνει μόνο κατά 20% τις τιμές των φαρμάκων, γιατί όπως υποστήριξαν:

«Η μείωση του 20%, είναι ψίχουλα μπροστά στις υπερτιμολογήσεις και τις αυξήσεις του 400% που σημειώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν είναι δυνατόν η δαπάνη για φάρμακα να εκτοξεύεται από 3 δισ. σε 6 δισ. μέσα σε μόνον έναν χρόνο και εμείς να μιλάμε για μείωση μόνο 20%. Τα περιθώρια είναι πολύ μεγαλύτερα».
Η κ. Κατσέλη, αφού κατάπιε τη γλώσσα της, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και πρόετρεψε το οικονομικό επιτελείο να φορολογήσει τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών.

Εύγε! Και μετά έχουν το θράσος να ζητούν από τους πολίτες θυσίες, που καταλήγουν στις τσέπες των συνήθων κερδοσκόπων!!!