Τα …μαγαζιά, που δεν αγγίζει η κρίση…

Γράφει ο Μαγια

Εκρηκτικό είναι το κλίμα και στο ΠΑΣΟΚ Αχαίας, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο υφυπουργός Ενέργειας Γ, Μανιάτης. Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία για «υπουργούς που έχουν στήσει βιλαέτια και ενεργούν σα να διαχειρίζεται ο καθένας το μαγαζάκι του».

Φαίνεται πως είναι της μόδας τα …μαγαζιά.

Γιατί κάποια άλλα …μαγαζιά, γαλαζοπράσινης απόχρωσης, που …ανθούν στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, πληροφορούμεθα ότι, έχουν εγκλωβίσει τον νέο Γεν. Γραμματέα Τ. Aποστολόπουλο.

Είναι γεγονός ότι, ο Τ.Αποστολόπουλος, αμέσως μόλις ανέλαβε έπεσε στα βαθιά. Επρεπε, ταυτόχρονα, να ενημερώνεται και να τρέχει τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές, καθώς έδειχνε πως είχε τη βούληση

για να αποκαταστήσει την τάξη και την αξιοκρατία στις καθημαγμένες, από τους γαλάζιους προκατόχους του, υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται αποφασιστικότητα. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις.

Ετσι, επόμενο ήταν να ...............ακολουθήσει την εύκολη οδό του συμβιβασμού και της …συνδιοίκησης, διαψεύδοντας όλους όσοι ήλπιζαν σε ρήξεις με πρόσωπα και καταστάσεις εχθρικές προς το κράτος δικαίου, που επαγγέλλεται ο πρωθυπουργός.

Το δύσμοιρο περιφερειακό ταμείο -πάνω από1 εκατ. το έλλειμμα, κατά δήλωση του ίδιου του Τ. Αποστολόπουλου- συνεχίζει να πληρώνει τα …σπασμένα άλλων, τουτέστιν:

1. Τις πρόσθετες αμοιβές (αν είναι δυνατόν…) του προσωπικού, που έχει συνωστισθεί στο γραφείο του περιφερειάρχη (υπερωρίες, οδοιπορικά κλπ).

2. Τα κουβαρνταλίκια των προκατόχων του, «δια πάσαν μικροκομματικήν νόσον και μαλακίαν» (αχ κουνελάκι…). Η περιβόητη «κούτα του Θέμη», που έχουν συγκεντρωθεί όλα τα τιμολόγια γατί δεν αποστέλλεται στον εισαγγελέα;

Παραμένουμε στην Πάτρα, καθότι,φουσκώνει το ποτάμι της δυσαρέσκειας κατά του …φουριστάν. Φαινόμενα αποδιοργάνωσης πλέον στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας. Αντιδήμαρχοι και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής γύρισαν την πλάτη στον Α.Φούρα, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση του στο θέμα της υπογειοποίησης την γραμμών υψηλής τάσης. Είχε προηγηθεί η σφοδρή επίθεση στο προσωπό του από την ΠΑΣΚΕ, για την επιλογή του να στηρίξει την ανανέωση της θητείας του γαλάζιου διοικητή του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, Δημ. θεοδωρόπουλου Η ΠΑΣΚΕ σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει πως έρχονται δημοτικές εκλογές και θα πρέπει ο Α. Φούρας, να διαλέξει στρατόπεδο (!...).