« Στην υγειά μας » Σπύρο. Αλλά φθάνει ο χαβάς.


Γράφει ο Λυσίας

Κάθε Σαββάτο βράδυ, γινόμαστε μάρτυρες, μιάς παλιομοδίτικης….στρατηγικής, που αποσκοπεί στην διάσωση του πανάκριβου, σε προκλητικό πια βαθμό, προγράμματος της ΝΕΤ ¨ Στην υγειά μας ¨.
Την μια, ο Σπύρος Παπαδόπουλος καλεί ηθοποιούς, για να πούνε στον αέρα ¨ πόσο καλή είναι η εκπομπή ¨….Την άλλη καλεί τραγουδιστές, για να πούνε το ίδιο….
Καλεί φθασμένους δημιουργούς, όπως τον Κώστα Βίρβο, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και άλλους, για να δηλώσουν με τον τρόπο τους, την αναγκαιότητα της εκπομπής. Την άλλη πάλι, καλεί βουλευτές ( της εκάστοτε…πλειοψηφίας ) ή και υπουργούς, για να….βάλουν πλάτη, για την διατήρηση της εκπομπής.
Πριν από κάποιες μέρες κάλεσε ..........
δημοσιογράφους, για τον ίδιο πάντα λόγο.
Σου λέει : ¨ Εξουσία είναι αυτοί, δυο καλά να γράψουν για την εκπομπή, ή μια αβανταδόρικη ατάκα να πετάξουν, κέρδος θα έχουμε….¨
Ρε Σπύρο μου, πάρτο χαμπάρι αγόρι μου….Δεν μιλάει κανείς αρνητικά για την εκπομπή….Η ένσταση είναι στα φράγκα. Το χαρτί είναι πολύ. Δυσανάλογα μεγάλο για την εκπομπή αυτή…..Που ούτε ηθοποιούς πληρώνει, ούτε συγγραφείς, ούτε σκηνικά , ούτε εξωτερικά γυρίσματα, ούτε ενδυματολογικά έξοδα έχει…
Από τα λεφτά αυτά εσύ Σπύρο μου, πληρώνεσαι. Και το στούντιο πληρώνεται. Και ο γιος του Τάσου Μπιρσιμιτζόγλου, που σου κάνει και τηλεσκηνοθεσία….Και λέτε 80.000 ευρώ!!!
Την εκπομπή;;; Που αν γινόταν από ιδιωτικό σταθμό ούτε καν 7.000 δεν θα κόστιζε;
1.500 ευρώ δική σου αμοιβή ( και πολλά σου είναι 6.000 ευρώ το μήνα, για ένα Σαββατόβραδο ) και εσωτερική παραγωγή….
Όσο αυτό δεν γίνεται, όσο δεν σου καταγγέλλουν την παράνομη σύμβαση, εμείς θα γράφουμε και θα φωνάζουμε…..Γιατί αυτά και αυτά είναι που φθάσανε τον τόπο στον πάτο….
Δεν πα να καλείς εσύ δημοσιογράφους για άλλοθι και για στήριξη; Τον ….Πρέκα από τα μεσημεριανά προγράμματα και την πάλαι ποτέ….Νατάσσα Ράγιου….
Και τον Πάπα….Βενέδικτο να καλέσεις, εμείς θα γράφουμε. Μέχρι να καταλάβει ο Γερουλάνος και η κυβέρνηση, ότι άλλο τον ρόλο του….Μα…α, ο λαός δεν θα τον παίξει….
Επιτέλους κύριε Πρωθυπουργέ, πάρτε θέση στην διασπάθιση που γίνεται στο δημόσιο χρήμα….


ΛΥΣΙΑΣ