Κε Δήμαρχε ακούς;

Γράφει ο Παναγιώτης Μυστακίδης

Θα πρέπει οι τοπικοί άρχοντες να ελέγχουν τις ενέργειες των υφισταμένων διότι εκφοβίζουν και παρανόμως εισπράττουν τα νοικοκυριά.

1. Δήμος Θεσσαλονίκης χρεώνει Δημοτικά Τέλη και ΕΡΤ στο κοινόχρηστο ρεύμα των πολυκατοικιών. Είναι παράνομο διότι ο Νόμος ρητά τα εξαιρεί.

Σε διαμαρτυρίες κατοίκων η απάντηση είναι αν θέλετε θα φωνάξουμε την πολεοδομία για έλεγχο και τότε μήπως προκύψουν άλλα προβλήματα από τα ημιυπαίθρια.

Κύριε Δήμαρχε επικαλούμενοι την ευαισθησία σας καλούμε να επέμβετε , διότι είναι αδύνατο να το γνωρίζεται και να το ανέχεστε.

2. Μεγάλος περιφερειακός από τους πλουσιότερους Δήμους για να σου δώσει ΤΑΠ , κάνει αυτοψία στο σπίτι σου. Εισβάλλουν τότε μέσα στην οικογενειακή σου στέγη, μπροστά στα παιδιά σου, τύποι καπνίζοντες με τα μέτρα και τις μεζούρες , σε ανακρίνουν μιλώντας στον ενικό και εσύ πρέπει να ............
απαντάς γρήγορα γιατί αλλοίμονό σου.

Σε φίλο μου τον ρωτούσαν γιατί το αίθριο και η σκάλα δεν μετράει στο εμβαδόν και του επάνω ορόφου και φαίνεται μικρότερος.

Μπαμπά είμαστε παράνομοι και θα σε κλείσουν μέσα στη φυλακή απάντησε η μικρή του κόρη έντρομη.

Τότε ρωτήθηκε τηλεφωνικώς ο αρχιτέκτων και τους εξήγησε ότι αυτά δεν μετράνε δύο φορές στον συντελεστή δόμησης.

Κρίμα κ. Δήμαρχε διότι είσθε και νομικός.

Και πάλι ο εκφοβισμός με τα ημιυπαίθρια και ο κοσμάκης το βουλώνει .

3. Δήμοι έχουν αυθαίρετα διπλασιάσει τα τετραγωνικά των σπιτιών με απόφαση δημοτικού συμβουλίου και εισπράττουν διπλάσια δημοτικά τέλη.

Σε διαμαρτυρίες και πάλι ο εκφοβισμός με τα ημιυπαίθρια και τα υπόγεια.

Τέτοιος Δήμος ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Ν.Ημαθ....