Προσόντα πολιτικού

Γράφει ο Δημήτρης Κακόγιαννης

Η οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, μας έχει κάνει όλους να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες, με τα τόσα που διαβάζουμε σε βάρος μας από τον διεθνή τύπο. Όλοι τα βάζουν μαζί μας λες και εμείς, οι πολίτες αυτής της χώρας είμαστε όλοι μαζί, δέκα εκατομμύρια απατεώνες που άλλο δεν κάνουμε από το να «δουλεύουμε» την υπόλοιπη Ευρώπη.
Η αγανάκτηση έχει χτυπήσει κόκκινο.
Τι θέμα είναι ότι κανείς από τους υπεύθυνους γι αυτή τη κατάσταση δεν ελέγχεται, παρότι είναι γνωστοί τοις πάση έχουν ονοματεπώνυμο, έχουν διεύθυνση, ακόμα και τηλέφωνο.
Και το κακό ξεκινά από τους πολιτικούς πρώτον και από την περιβόητη και παγκόσμιας πρωτοτυπίας ασυλία τους.
Προτείνω δύο μέτρα που μακροχρόνια θα βελτιώσουν την λερωμένη εικόνα της χώρας μας.
Πρώτον άμεση κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης όλων όσοι έχουν κατασπαταλήσει και διασπαθίσει δημόσιο χρήμα και αυτά των ασφαλιστικών ταμείων τα τελευταία δέκα χρόνια.
Δεύτερον, να συσταθεί επιτροπή από .........ανώτατους δικαστικούς, στην οποία θα δίνουν εξετάσεις όλοι όσοι έχουν πρόθεση να ασχοληθούν με την πολιτική και θα εξετάζονται σε θέματα πολιτικής επιστήμης, και ευρωπαϊκών αποφάσεων.
Να γίνεται απλά ότι κάνει και ο κάθε επιχειρηματίας, που ζητά βιογραφικά από τους υποψηφίους υπαλλήλους του, αν δηλ. έχει τα προσόντα που χρειάζεται.
Δεν είναι δυνατόν να εισέρχονται στη Βουλή άνθρωποι με μόνο χαρακτηριστικό την αναγνωρισιμότητά τους, πόσες φορές τους έδειξαν τα κανάλια της τηλεόρασης, πόσες φορές έβαλαν την μπάλα στα δίχτυα ή στο καλάθι, ή αν έχουν χρηματίσει «πρόεδροι» σε κάποιο μουσικοχορευτικό σωματείο.
Έχουμε φθάσει στο σημείο να πληρώνουμε στην Ε.Ε. σε πρόστιμα περισσότερα από όσα μας αναλογούν να εισπράξουμε και αυτό εξ αιτίας ορισμένων πολιτικών που με την αναποφασιστικότητα τους, την άγνοια και τη βλακεία τους να υιοθετούν μέτρα και να νομοθετούν κατά παράβαση των κοινοτικών αποφάσεων (όπως φρουτάκια, χωματερές, επιδοτήσεις και τόσα άλλα) που όλα αυτά αντανακλούν στο σύνολο των πολιτών, και να σπιλώνουν την εικόνα της χώρας.
Κάποτε αυτό το πανηγύρι πρέπει να τελειώσει και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Το να βάζεις μόνο φόρους και να στεγνώνεις αγορά και νοικοκυριά είναι το πιο εύκολο. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό.
Μέχρι πότε όμως? Είναι δυνατόν μια χώρα ολόκληρη να σιτίζεται μόνο από το υστέρημα των πολιτών της χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο ανάπτυξης?
Δεν υπάρχουν άξιοι να ηγηθούν μιας λογικής διαχείρισης?
Μόνο ανάξιοι, καταχραστές, υστερόβουλοι και κομπιναδόροι ευδοκιμούν σε αυτή τη χώρα ???