Εξεταστική επιτροπή για την οικονομία


Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα αναζητήσει ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την παροχή πλαστών στατιστικών στοιχείων στις Βρυξέλλες, προανήγγειλε απόψε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

"Η Νέα Δημοκρατία, αντί να σιωπά φωνάζει, ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη θα πάρει λοιπόν θεσμική απάντηση. Θα συστήσουμε εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν πλαστά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος τόνισε για ακόμη μια φορά πως "το πρόβλημα είναι η αξιοπιστία και πρέπει πάση θυσία να την ανακτήσουμε". Πρόσθεσε πως "ότι χρειάζεται να γίνει πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί να είναι πυξίδα μας πως θα διασώσουμε τον ένα ή τον άλλο. Σκληρή, επώδυνη πραγματικότητα, ανάγκη αυτοσυνείδησης και περισυλλογής. Απλετο φως".

Aπό τη μεριά της Ν.Δ., ο Μ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως....
"Τελικά ο Παπουτσής μας είπε αυτό που η κυβέρνηση είχε αποφασίσει εδώ και καιρό. Φαίνεται ότι δεν διάβασαν τις δύο τελευταίες μέρες το διεθνή Τύπο που καταμαρτυρά στο ΠΑΣΟΚ ότι κρατούσε διπλά βιβλία". Πρόσθεσε ακόμα πως η εξεταστική είναι καλοδεχούμενη, για να αποδειχθεί ότι έως το 1979 η χώρα είχε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Καηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ ότι προεκλογικά έλεγε ψέμματα την ώρα που η Ν.Δ προσφέρει συναίνεση, στην κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας. Όπως κατέληξε "Εσείς προεκλογικά λέγατε ψέματα. Εσείς πρέπει να απολογηθείτε πρώτοι στα δικά μου παιδιά γιατί τους υποθηκεύσατε το μέλλον για 30 χρόνια".

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως η εξεταστική θα δείξει προς τα έξω τις πομπές της χώρας και πρότεινε να σταλεί ο φάκελος στον εισαγγελέα κι αν προκύψουν ευθύνες αυτός να στείλει την υπόθεση στη Βουλή.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης αναρωτήθηκε σε τι αποσκοπεί η εξεταστική, στο να διερευνηθούν τα δημοσιονομικά δεδομένα ή μήπως "είναι ένας κακότεχνος αντιπερισπασμός για να αποπροσανατολιστούμε από την ουσία της πολιτικής"; Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίρρηση να εξεταστεί το οτιδήποτε, αλλά τόνισε πως πρώτο θέμα θα έπρεπε να είναι η σημερινή διαχείριση του δημόσιου χρέους και ποιος ο ρόλος της κυβέρνησης.

Τέλος, η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Β. Νικολαϊδου ανέφερε πως "Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. Το ΚΚΕ δεν έχει πρόβλημα να γίνει. Έτσι κι αλλιώς αυτοί που τα έτρωγαν τότε, τα τρώνε και τώρα".

Enet.gr