Η μιζέρια, πλάϊ στο χλιδάτο τζιπ του Δημάρχου

Γράφει ο Λυσίας


Το ότι η Σαλαμίνα είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αργοσαρωνικού, αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.
Όπως και το ότι είναι ένα από τα πλέον ιστορικά νησιά μας. Με ένδοξη παρουσία στους κατά καιρούς αγώνες, για την ανεξαρτησία του έθνους μας….
Κι όμως, η εγκατάλειψή της, από όλους τους θεσμικούς παράγοντες, δεν έχει προηγούμενο. Είναι κυριολεκτικά αφημένο στην μοίρα του, το νησί.
Με…δεκαπέντε σταγόνες βροχής, η πόλη πλημμυρίζει. Όλα της τα απόβλητα, ελέω ασυδοσίας, καταλήγουν στη θάλασσα. Ή στους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες.
Οι παραλίες της, στο κέντρο της πόλης, είναι βρώμικες. Ενώ και η ίδια η πόλη, δεν καμαρώνει, για μια έστω υποτυπώδη καθαριότητα.
Κι όμως, ο δήμαρχός της, ο κύριος Σπύρος Σοφράς, κυκλοφορεί με ........
ένα μαύρο, πανάκριβο τζιπ Volkswagen Tiguan, 2.000κ. ( αξίας 35.000 ευρώ περίπου) , που οι πινακίδες του μαρτυρούνε ότι είναι υπηρεσιακό. Ότι ανήκει στον δήμο και όχι στον ίδιο.
Σε μια πόλη με χιλιάδες προβλήματα, που δεν χαρακτηρίζεται ως εύπορη, το αντίθετο μάλιστα, ο δήμαρχός της, αντί να κινείται με ένα απλό αυτοκίνητο, με κάποια συμβατικά κυβικά, επιμένει να κινείται στην πόλη, με ένα πανάκριβο
¨ Tiguan¨ 2.000 κυβικών. Προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
Με αυτά τα λεφτά, που έδωσες δήμαρχε, από το υστέρημα των δημοτών σου, έπαιρνες και ένα αυτοκίνητο λογικού κυβισμού και ένα απορριμματοφόρο. Ή ένα ασθενοφόρο και ένα όχημα, για χωματουργικά έργα.
Όμως….μπροστά στην χλιδή, του δήμου οι ανάγκες θα μετρήσουν;
Κύριε Πρόεδρε. Κύριε Παπανδρέου, δεν τον μαζεύεις λίγο τον δήμαρχο; ¨ Δικός σου¨ είναι. Και φυσικά μην διανοηθείς να ξαναδώσεις χρήμα σε τέτοιους ανθρώπους….
Πήγαινε στη Σαλαμίνα και θα δεις.
Θα ματώσει η ψυχή σου….
Το ¨Tiguan¨ όμως…. ¨ Tiguan ¨.

ΛΥΣΙΑΣ