Κύριε Πρετεντέρη (κώνωψ επί κέρατος βοώς)

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ΤΑ ΝΕΑ στον Βασικό σχολιασμό τους [ΡΙΠΕΣ] γράφουν μεταξύ άλλων με τίτλο (Το στοίχημα) «…. ΜΠΟΡΕΙ τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν να είναι σκληρά , όμως είναι φανερό ότι επιχειρείται αυτό που χρόνια όλες οι κυβερνήσεις υποσχόταν χωρίς ποτέ να υλοποιούν …..» . ΣΧΕΔΙΑΣΕ λοιπόν κατά τον αρθρογράφο των ΝΕΩΝ μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση και ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ αυτό που ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ χωρίς ποτέ να υλοποιούν ….. και όλα αυτά μέσα στις γνωστές σε όλους μας συνθήκες που παρέλαβε , συμπληρώνω εγώ .

Είναι φυσικό ότι τέτοια μέτρα έχουν απαιτήσει πολλά χρόνια σχεδιασμού και προετοιμασίας πριν φτάσουν να εξαγγελθούν για να αρχίσουν να Υλοποιούνται . Και όμως εκείνοι από τον συντηρητικό χώρο , που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα σε αυτό τον τόπο έστω και αν .......
χαθεί η πατρίδα , μη έχοντας κάτι διαφορετικό να προτείνουν , μη βρίσκοντας κάτι άλλο να πουν , εξαντλούν όλο το αντιπολιτευτικό τους μένος με το να λένε (πάτε αργά … καθυστερείτε .. έπρεπε να έχετε έτοιμους τους Γενικούς Γραμματείς και τα άλλα στελέχη της διοίκησης …. ). Προσποιούνται ότι δεν κατάλαβαν χρόνια τώρα ότι οι Υπουργοί που πήγαιναν να παραλάβουν τα Υπουργεία παρέα με τους Κουμπάρους και τους κολλητούς τους έτοιμους για γενικούς , μόνο για το καλό του τόπου δεν νοιαζόταν .

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους παραπάνω (συντηρητικούς ) ο κ Ι. Κ. Πρετεντέρης γράφει στη στήλη [ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ] στο ίδιο φύλο της ίδιας (συμπολιτευόμενης;) εφημερίδας που του εμπιστεύτηκαν τα ΝΕΑ . ……. «ΠΡΟΣΕΞΤΕ . Όχι πόσο κοστίζουν τα μέτρα …… αλλά πόσο κόστισε η καθυστέρηση των μέτρων . Διότι το βέβαιο είναι πως , όπως και αν το μετρήσει κανείς , αυτό το κόστος είναι τεράστιο . Η χώρα αφέθηκε να υποστεί ένα τρίμηνο διεθνή διασυρμό και μια απίστευτη οικονομική αιμορραγία …..»

Και ερωτώ τον έμπειρο δημοσιογράφο , μέσα σε συνθήκες διαλυμένου και παραλυμένου κράτους , μέσα σε τρείς μήνες , είχε την απαίτηση η νέα κυβέρνηση να εξαγγείλει θεσμικά μέτρα και μέτρα διάσωσης της οικονομίας , τέτοια (που ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ χωρίς ποτέ να υλοποιούν …..όπως γράφουν την ίδια μέρα ΤΑ ΝΕΑ ) . Καλά αυτός δεν διαβάζει ΤΑ ΝΕΑ ; Μόνο τον Κ Παναγιωτόπουλο ακούει .

Μετά από 30 χρόνια περίπου έπαψα την τελευταία διετία να βλέπω τις ειδήσεις στο MEGA εξαιτίας του . Άντε να πηγαίνω σιγά σιγά και από ΤΑΝΕΑ ; Μετά από 50 χρόνια !!!!