ΑΝΕΚ LINES-Επικινδυνη ανευθυνοτητα

Γράφει ο Γιώργος Αντωνάκης

Ειμαι φοιτητης στην Ιταλια και την Παρασκευή (15 Ιανουαριου) επεστρεφα στην Ιταλια (Πατρα-Ανκονα) με το πλοιο Αριαδνη της εταιριας ΑΝΕΚ. Το καραβι ξεκινησε με 5 ωρες καθυστερηση και εφτασε στην Ανκονα με 8 ωρες καθυστερηση συνολικα χωρις να υπαρχει καποιος προφανης λογος (μηχανικη βλαβη η ασχημος καιρος). Η συγκεκριμενη εταιρεια επεδειξε απαραδεκτη ανευθυνοτητα και ελλειψη ενημερωσης καθως αποφασισε να κλεισει το γραφειο μεσα στο λιμανι οποτε κανενας δεν μπορουσε να ενημερωθει για το τι συμβαινει, απλα περιμεναμε. Οταν επιτελους το πλοιο εφτασε κανενας δεν μας ελεγε τι ειχε γινει και οταν πια ρωτησαμε την επομενη ημερα γιατι εχουμε μια επιπλεον καθυστερηση μαθαμε με μεγαλη μας εκπληξη οτι το συγκεκριμενο πλοιο δεν κανει αυτο το δρομολογιο (συνηθως πηγαινει στη Κρητη) και αυτες τις ημερες το χρησιμοποιουν γιατι ενα απο τα πλοια της γραμμης επισκευαζεται. Μας ειπαν οτι το συγκεκριμενο πλοιο δεν μπορει να παει τοσο γρηγορα οσο τα αλλα γιατι δεν εχει τις ιδιες προδιαγραφες με τα αλλα της .........ιδιας γραμμης, το οποιο σημαινει οτι η εταιρεια ηξερε οτι οχι μονο το καραβι θα αργησει να ερθει στην Πατρα αλλα οτι θα επιβαρυνθουμε με επιπλεον καθυστερηση. Παρ’ολα αυτα η εταιρεια αποφασισε να μην πει τιποτα στους επιβατες.

Αν το πλοιο δεν εχει την δυνατοτητα να ανταπεξελθει στην ταχυτητα που χρειαζεται πως ξερουμε οτι δεν υπαρχει θεμα και με την ασφαλεια του πλοιου;

Γιατι η εταιρεια δεν ενημερωσε ολους εμας που περιμεναμε στο λιμανι οτι το πλοιο δεν εχει τις προδιαγραφες για να κανει το συγκεκριμενο ταξιδι στην ωρα που υπαρχει στο χρονοδιαγραμμα αλλα μας συμπεριφερονταν σαν να μην υπαρχουμε αφου εκλεισαν το γραφειο της ΑΝΕΚ στο λιμανι 5 ωρες πριν φυγει το πλοιο; (το πλοιο ηταν προγραμματισμενο να φυγει στις 5μμ και εφυγε στις 10μμ απο την Πατρα και εφτασε στις 9μμ στην Ανκονα την επομενη ημερα απο τις 1μμ που ηταν προγραμματισμενο).

Η συγκεκριμενη καθυστερηση μου κοστισε μια μερα δουλειας αφου δουλευα την Κυριακη και δεν μπορεσα να φτασω το Σαββατο το βραδυ στο σπιτι μου αφου δεν υπαρχει τρενο που να φευγει τοσο αργα απο την Ανκονα οποτε αναγκαστηκα να μεινω το Σαββατο το βραδυ σε ξενοδοχειο. Ποιος ειναι υπευθυνος για τα επιπλεον εξοδα του ξενοδοχειου και της δουλειας που εχασα; Ειμαι σιγουρος οτι αυτη η 8ωρη καθυστερηση αναστατωσε τις ζωες πολλων αλλων που ταξιδευαν και καλο θα ηταν να ακουστουν και αλλες φωνες για το συγκεκριμενο ταξιδι.

Εγω απο την πλευρα μου το μονο που μπορω να κανω ειναι να μην ταξιδεψω ποτε ξανα με την ΑΝΕΚ και να συμβουλεψω οσους γνωριζω καθως και εσενα που διαβαζεις αυτο το κειμενο να αποφυγεις αυτην την εταιρεια γιατι δεν σεβονται ουτε εσενα ουτε τα χρηματα που ξοδευεις σε αυτες. Προτιμησε καποια αλλη εταιρεια για το συγκεκριμενο ταξιδι (δεν λεω ονοματα για να μην θεωρηθει διαφημιση) ειμαι σιγουρος οτι θα εχεις καλυτερη τυχη απο εμενα.