Μπερδεύτηκα

Γράφει ο Ιάσων Α

Απ την μέρα που ήρθε αυτή η επιτροπή από την ΕΕ μπερδεύτηκα πολύ . Εάν με κλέψουν το πρώτο που θα κάνω είναι να βρώ τον κλέφτη και μετά θα κοιτάξω που πήγαν τα λεφτά μου . Οι Ελληνικές κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στην ΕΕ , με όλα τα ονόματα που είχε πριν , ζητούσαν λεφτά για να κάνουν έργα και να ανεβάσουν την οικονομία της χώρας , στα επίπεδα της Ευρώπης . Η ΕΕ ένωση μας έδινε δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για τον σκοπό αυτό . Τα λεφτά αυτά τα διαχειρίζονταν οι υπουργοί της εκάστοτε κυβέρνησης . Το πρόβλημα είναι ότι τα λεφτά αυτά δεν πήγαιναν για τον σκοπό που δίνονταν , αλλά πήγαιναν στις τσέπες ορισμένων , με πρώτους τον πρωθυπουργό , τους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές που ήταν στις περίφημες αυτές ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ υπό την μορφή της ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ . Θα σου δώσω αυτό το έργο αλλά θα μου δώσεις τόση προμήθεια . Σε δεύτερη φάση τα λεφτά πήγαιναν στους εργολάβους ,οι οποίοι ανελάμβαναν να κάνουν το έργο σε ένα χρόνο π.χ αλλά αυτό κρατούσε τρία και τέσσερα χρόνια , για τους γνωστούς λόγους . Και όταν το παραδίνανε ήταν για χάλασμα και χτίσιμο από την αρχή ,π.χ στον Βόλο είχαν φτιάξει το Πανθεσσαλικό στάδιο το οποίο το γκρεμίσανε γιατί ευτυχώς έπεσε νωρίς ένα μέρος από της κερκίδες του γιατί δεν είχαν μπει τα ανάλογα σίδερα , το γκρεμίσανε και το ξανακτίσανε από την αρχή . Δεν τιμωρήθηκε κανένας και δεν θυμάμαι αν πήρε ο ίδιος εργολάβος το έργο την δεύτερη φορά . Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα .

Εκείνο που με μπερδεύει είναι ότι η επιτροπή της ΕΕ που ήρθε , δεν ήρθε για να κοιτάξει που πήγαν τα λεφτά που μας έδωσαν , αλλά ποιος θα επιστρέψει αυτά που ........
κλάπηκαν . Το άσχημο με αυτήν την επιτροπή είναι ότι δεν ζητάνε τα λεφτά από τους κλέφτες αλλά τα ζητάνε από τον λαό που δεν είναι υπεύθυνος . Θα βγούν κάποιοι και θα πουν , δεν ξέρανε όταν ψήφιζαν ! το ξέρανε , αλλά με το εκλογικό σύστημα που υπάρχει πάλι οι ίδιοι θα βγαίνανε . Άσε που κάθε τέσσερα χρόνια βγάζουν καινούργιο εκλογικό νόμο . Σε ποια χώρα της Ευρώπης στην οποίαν ανήκουμε γίνεται αυτό . Τώρα μάλιστα θα δώσουν την ελληνική ιθαγένεια ,όχι την υπηκοότητα , στους λαθρομετανάστες και θα τους κάνουν Έλληνες .

Εγώ πιστεύω ότι κάτι βρωμάει και στην ΕΕ . Για να μας δώσουν λεφτά , κάποιοι θα πρέπει να παίρνουν προμήθεια , μη μου πείτε ότι οι ευρωπαίοι είναι αχρημάτιστοι και δουλεύουν για την δόξα , θα γελάσω πολύ . Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι έλεγχοι αλλά η κονόμα είναι κονόμα για όλους , π.χ αυτός ο Μπαρόζο όλοι λένε ότι είναι μεγάλη μαφία . Ή μήπως αυτοί που ήρθανε δεν θα πάρουνε τα δωράκια τους για να κάνουνε μόκο ! ή για να πούνε αυτά που θέλουν οι δικοί μας για να καλύψουν τις κλεψιές τους .

Ιάσων Α