ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Η ΕΙΔΗΣΗ : Επιστρέφουν στις τοπικές κοινωνίες τα "άχρηστα στρατόπεδα"
και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ λέω εγώ


Όμως προσοχή στις ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ


Στα Δημόσια κτήματα δεν γίνονται η τουλάχιστον δεν νομιμοποιούνται εύκολα οι τίτλοι των καταπατητών . Αντίθετα εύκολα καταπατιούνται ιδιοκτησίες , Δημόσιων Οργανισμών , Νομικών Πρόσωπων Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου , κοινωφελών Ιδρυμάτων Οργανισμών , της Εκκλησίας των Δήμων κ.λ.π .

Στον τόπο της ρεμούλας και των καταπατητών είχε στηθεί τουλάχιστον εδώ και 50 χρόνια , μια φάμπρικα με τη μεταβίβαση της Δημόσιας περιουσίας δηλαδή της Λαϊκής περιουσίας σε τέτοιους φορείς για να διευκολύνονται ουσιαστικά οι μεγαλοκαταπατητές δημοσίων εκτάσεων . Μεταβιβάζει δηλαδή το κράτος την κυριότητα μιας δημόσιας έκτασης σε κάποιο φορέα , π.χ ( Στο Σύλλογο Απόρων Ορφανών και Βιασθεισών υπό των Συμμοριτών Κορασίδων) και πίσω από την μεταβίβαση περιμένουν οι βιαστές καταπατητές της .

Μέσα από τέτοιες διαδικασίες τα ρέματα της Αθήνας πέρασαν από το Δημόσιο στον ΟΑΠ που δήθεν θα τα καθάριζε και θα τα διαχειριζόταν καλλίτερα ενώ πίσω από την παραχώρηση εν γνώσει ή εν τη ..........βλακεία αρμοδίων Υπουργών και Παραγόντων μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοξενοδόχοι περίμεναν να τα κτίσουν και τα έκτισαν .

Άποψη μου είναι μέχρι να κλείσουν νομικά τέτοιες τρύπες να μη μεταβιβάζει το Δημόσια σε κανένα φορέα την κυριότητα αλλά μόνο τη χρίση των ιδιοκτησιών του.

σας παρακαλώ ψάχνετε με μεγάλη προσοχή τι δίνετε σε ποίον το δίνετε ποίοι σας το εισηγούνται την παραχώρηση και σε κάθε περίπτωση διατηρείτε υπέρ του Δημοσίου την κυριότητα για να μην καταπατηθούν τελικά από ιδιώτες .

Νομικός δεν είμαι και είμαι πρόθυμος να ανακαλέσω και να ζητήσω συγνώμη αν σε κάτι από όσα γράφω έκανα λάθος .