Δεν βλέπουν το σχέδιο Παπανδρέου μόνο όσοι δεν θέλουν να το δουν!

Γράφει ο Daemon

Μια απόσμενη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου δικαιώνει τις επισημάνσεις που είχαμε εγκαίρως κάνει , και αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο οκταετίας το οποίο αποτελεί για τον ίδιο αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Τι είπε ο Παπανδρέου; Ότι αν δεν ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος που ο ίδιος προωθεί, θα πέσει η κυβέρνηση! Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, η κυβέρνηση δεν απειλείται να πέσει από τις διαφωνίες Παπακωνσταντίνου- Κατσέλη, από τα πισωγυρίσματα και τους αυτοσχεδιασμούς στην οικονομία, από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που κάνει η κάθε Μούντις στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας. Κατά τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση θα πέσει αν δεν ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος!

Γιατί το λέει αυτό; Διότι το σχέδιο Παπανδρέου συνδέει την οικονομική ανάκαμψη με τις αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο βίο, όπως ο νέος εκλογικός νόμος, η είσοδος στο Δημόσιο μόνο μέσω ΑΣΕΠ και η διοικητική μεταρρύθμιση με συγχωνεύσεις Δήμων, κατάργηση Νομαρχιών κι εκλεγμένο Περιφερειάρχη.

Επί τρεις μήνες ο πρωθυπουργός επιτρέπει στους υπουργούς του να διαφωνούν δημόσια, να παλινδρομούν στην εφαρμογή της ..........
πολιτικής που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, παρά το ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, να τοποθετούνται γενικοί και ειδικοί γραμματείς, καθώς και επικεφαλής Οργανισμών με χαρακτηριστική βραδύτητα, για να λειτουργήσει το περίφημο “opengov” κλπ. Αλλά μόλις ακούστηκαν οι πρώτες φωνές εναντίον του γερμανικού εκλογικού συστήματος “α λα γκρέκα”, ο Παπανδρέου πήρε τ’ όπλο του!

Γιατί όλα αυτά; Διότι απλώς ο Παπανδρέου ξεχωρίζει το ουσιώδες από το επίπλαστο στην πολιτική. Ξέρει, δηλαδή, ότι σε λίγο καιρό -και πάντως σίγουρα όταν ξαναστηθούν κάλπες- όλα αυτά όχι μόνο θα έχουν ξεχαστεί, αλλά δεν θα βαρύνουν και καθόλου στην τελική επιλογή που θα κάνει το εκλογικό σώμα. Γι αυτό τα αφήνει να εξελίσσονται. Ακόμα κι αν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, π.χ. η Νέα Δημοκρατία, επιχειρήσει να τα κρατήσει ζωντανά στη μνήμη των πολιτών, το πανίσχυρο σύστημα των Μέσων Ενημέρωσης που διαχρονικά βρίσκεται στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και που πεντέμιση χρόνια έμεινε ανέγγιχτο από τους ανίκανους της κυβέρνησης Καραμανλή, θα κάνει τη δουλειά του. Τα λίγα blogs που είναι ενξάρτητα και μπορούν να στηρίξουν τη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Παπανδρέου δεν θεωρεί ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα “θωρηκτά” της ενημέρωσης που διαθέτουν χρήμα και γνώση για να μανιπουλάρουν το “πόπολο”.

Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι τους επόμενους μήνες. Όποιος δεν το βλέπει, απλώς δεν μπορεί να δει. Κι αυτό στην πολιτική, όπως και στην οδήγηση, αποβαίνει μοιραίο…

Τα Πράγματα