Άλλους για την ΕΡΤ δεν είχατε να βάλετε;


Γράφει ο Λυσίας

Με ύφος….στομφώδες και με διάχυτα τα….επικά στοιχεία, μέσα σε αυτό, ο υπουργός πολιτισμού κ. Γερουλάνος, ανήγγειλε (τρεισήμισι μήνες μετά την ανάληψη του υπουργείου του) την νέα διοίκηση της….πολύπαθης ΕΡΤ.
Να την χαίρεται….και μείς, να χαιρόμαστε αυτόν.
Διότι εμείς, απλά, ταπεινά, χωρίς την δική του έπαρση, θα του πούμε ότι το μόνο που θα καταφέρει, είναι μια από τα ίδια….
Με μια τρύπα στο νερό, όπου μέσα από αυτή, θα φεύγουν και πάλι, μάτσο τα εκατομμύρια του Έλληνα φορολογούμενο, χωρίς καμία απολύτως ουσία.
Χωρίς την αλλαγή στην ΕΡΤ, που υποσχόταν και αυτός και ο πρωθυπουργός.
Για τον απλούστατο λόγο, ότι οι άνθρωποι, δεν ξέρουν από τηλεόραση.
Δεν έχουν ιδέα από τον λειτουργικό της μηχανισμό. Με αποτέλεσμα, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, να ¨ καπελωθούν ¨ από τους επιτήδειους.
Και να απολαύσουμε εμείς, το γνωστό ¨ σήριαλ ¨ σε μια νέα του έκδοση.
Κι όμως. Τη λύση η κυβέρνηση, την είχε .........
μπροστά της. Απλά δεν ήθελε να την δη….Είχε δικούς της ανθρώπους, που γνώριζαν άριστα την τηλεόραση. Και που πραγματικά, η παρουσία τους, θα σήμαινε την αναγέννηση της τόσο πια, ταλαιπωρημένης ΕΡΤ.
Να πούμε κάποια ενδεικτικά ονόματα;
Ποιος άλλος θα μπορούσε να παίξει δημιουργικό ρόλο, μέσα από ένα καθοριστικό νοικοκύρεμα, εκτός από τον Μάκη Γιομπαζολιά; Τον Γιώργο Δουατζή; Τον Γιάννη Αμανατίδη, τον Κώστα Γιαννόπουλο ( διευθυντή στο ¨ Καρφί¨ )….Παλιά στελέχη της ΕΡΤ, που πρόσφεραν στον πλουραλισμό, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, τα μέγιστα.
Υποτιμήσατε την σοφία, την γνώση και την εμπειρία, αυτών των ανθρώπων.
Από εμπάθεια, προφανώς, γιατί αυτοί υπήρξαν επιλογές και προγενέστερων.
Κυρίως ο Μάκης Γιομπαζολιάς, που κράτησε πάνω του, όλη την τότε φιλοσοφία, γύρω από την προβολή του κυβερνητικού έργου, όπως την είχαν οραματισθεί οι αείμνηστοι Ανδρέας Παπανδρέου και Δημήτρης Μαρούδας.
Με αντικειμενικότητα, με κύρος, αλλά και με σεβασμό στον τηλεθεατή της όποιας ιδεολογικής πλευράς. Και της κομματικής προσέγγισης….
Ο δε Γιομπαζολιάς, απέδειξε τις δυνατότητές του και στον χώρο που τώρα εργάζεται. Παίρνοντας, έναν άγνωστο τηλεοπτικό σταθμό, από το περιθώριο της ανυπαρξίας του, και μέσα σε πολύ μικρό διάστημα κατάφερε να τον κατατάξει, ανάμεσα στους μεγάλους και εμπορικούς τηλεοπτικούς σταθμούς του τόπου.
Με μηδενικά έως ελαχιστότατα χρήματα….
Μόνο με όρεξη, με ενθουσιασμό, με γνώση και μεθοδικότητα. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον κύριο Γιομπαζολιά….
Κρίμα που η αξιοσύνη κάποιων, κύριε Γερουλάνε, ¨ συγκρούεται¨ με τις προσωπικές σας επιλογές. Ενδεχόμενα και της εμπάθειά σας.



Ποιος, εκτός από τα ως άνω, είναι ο κύριος Γιομπαζολιάς; Δεν έχετε παρά να ανατρέξετε , στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ της Α’ Αθήνας, στις πρόσφατες, αλλά και στις προηγούμενες εκλογές. Και θα τον βρείτε μέσα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον τίμησε ως υποψήφιό του.
Εσείς δείξατε, να μην γνωρίζετε, ούτε τους προαναφερόμενους, ούτε και την προσφορά τους…
Αν και ως Υπουργό Πολιτισμού μας, ανιστόρητο σας βρίσκω.
Συγχαρητήρια.


ΛΥΣΙΑΣ