Ο «χειμώνας» έρχεται βαρύς!

Γράφει ο Αλκιμος
Καθώς οι εκατό ημέρες «πίστωσης» για την νέα Κυβέρνηση τελειώνουν, τα «σύννεφα» της οδυνηρής πραγματικότητας πυκνώνουν.

Μετά από μια σχετικά μακρά σιωπή, επανέρχομαι, για να παραπέμψω απλά σε ένα άρθρο που έπεσε στην αντίληψή μου, το οποίο παρουσιάζει ανάγλυφα την σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Το άρθρο αυτό φανερώνει την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τη διαχρονική πορεία που μας οδήγησε ως εδώ.

Η σιωπή μου όλον αυτό τον καιρό οφείλεται, στο ότι έχουν ξεπεταχτεί στο μεταξύ τόσες «φωνές» στο διαδίκτυο, που λίγο ή πολύ καλύπτουν όλο το φάσμα της ειδησεογραφίας αλλά και της σχετικά αντικειμενικής ανάλυσης. Αν κάποιος έχει την ικανότητα αξιολόγησης, τότε είναι εύκολο σήμερα να πάρει της πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Παρακολουθώντας κανείς –με την απαραίτητη πάντα προσοχή- τα όσα καταγράφονται στα αρκετά αξιόλογα ιστολογία, θα μπορούσε να μιλήσει για μια επανάσταση στο χώρο της ενημέρωσης. Ζούμε στον καιρό της πραγματικής ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ.

Δεν ξέρω πόσο καιρό θα παραμείνει αυτό ακόμα ανεξέλεγκτο και πραγματικά εκτός χειραγώγησης, αλλά σημασία έχει ότι σήμερα είναι εδώ, και ο καθένας που αναζητά την αλήθεια μπορεί να την βρει.

Σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν ...........
ήξερε, ότι παρασύρθηκε από την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ ή άλλων «καλοθελητών». Σήμερα ο καθένας μπορεί να ξέρει, αρκεί να ψάξει.

Αυτό όμως σημαίνει, πως ο καθένας φέρει σήμερα ΑΚΕΡΑΙΑ τις ευθύνες των επιλογών του. Αυτή είναι η φυσική συνέπεια της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Αυτό θα είχε προφανώς στο νου του ο Ανδρέας Κάλβος όταν έγραφε: «Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία».

Η Ελευθερία απαιτεί ωριμότητα, ευθύνη και καλή διαχείριση, διότι αν αυτά δεν υπάρχουν τότε εύκολα μπορεί να βρεθεί κάποιος πάλι «δέσμιος».

Βλέποντας λοιπόν ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που εκφράζουν λίγο ή πολύ και τις δικές μου απόψεις, σκέφτηκα να παραμείνω εγώ σιωπηλός. Τώρα όμως, που έπεσε στην αντίληψή μου το άρθρο του «Επίκουρου», με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ελλάς (Ελλήνων;)», σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που παραθέτει, διότι πιστεύω ότι πρέπει να τα γνωρίζει αυτά ο κάθε Έλληνας.
Αλκιμος