Θα γίνει τελικά το Εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό ή όχι;


Τις τελευταίες ημέρες φημολογείται πως η νομοθετική ρύθμιση για τη «διπλή ανάπλαση» και την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό είναι στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη με τον μεγαλομέτοχο της ομώνυμης εισηγμένης Μπάμπη Βωβό.

Στη συνάντηση, η υπουργός φέρεται να εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις επιπλέον παραχωρήσεις που έκανε η εταιρεία Μπ. Βωβός Διεθνής Τεχνική σε ό,τι αφορά στο «ισοζύγιο» πρασίνου στο Βοτανικό.
Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για να εγκριθεί η τροποποίηση του Ν.3481/06 για τη «διπλή ανάπλαση», ώστε εν συνεχεία να κυρωθεί και να συνεχισθεί η κατασκευή του έργου.

To υπουργείο Περιβάλλοντος διέψευσε πριν από λίγο ότι «η εταιρεία Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική έχει εξασφαλίσει το πράσινο φως για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό» από πλευράς υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι «απολύτως ανακριβή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ποιός λέει αλήθεια, θα το δούμε σε λίγες ημέρες