ΚΡΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥ # ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥ!

Γράφει ο Αϊκούτ Καδήρ
Το κάθε κράτος μέλος όταν προσχώρησε στην Ένωση μετέφερε αρχές και αξίες που είχε και έτσι μετέτρεψε την Ένωση σε ένωση ή καλύτερα κοινότητα δικαίου. Αλλά αυτά που γίνονται από την αστυνομία τις τελευταίες μέρες στην Κοπεχχάγη δεν έχουν σχέση ούτε με δημοκρατικό πολίτευμα, ούτε με ανθρώπινα δικαιώματα αλλά ούτε και με κράτος δικαίου.
Ο κάθενας σύμφωνα και με το Ελληνικό σύνταγμα στο άρθρο έχει τα παρακάτω δικαιώματα:
Άρθρο 11

1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

Οι άνθρωποι που πήγαν εκεί πήγαν να κάνουν ειρηνικές διαδηλώσεις. Αλλά αν δείτε τη συμπεριφορά των αστυνομικών προς τους διαδηλωτές, τα λέγατε ότι η συμπεριφορά αυτή δεν ταιριάζει ούτε στα ζώα.



Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:



























Δεν έχουν σχέση οι παραπάνω φωοτγραφίες ούτε άμεσα ούτε έμμεσε με κράτος δικαίου.
Από τη μια πλευρά τα κράτη της .................
κοινότητας λένε ότι είναι πολιτισμένοι, εφαρμόζουν δίκαιο και αποτελούν κοινότητα δικαίου και έχουν δημοκρατικά πολιτεύματα με ότι αυτό συνεπάγεται και από την άλλη προβαίνουν μέσω των οργάνων τους σε τέτοιες συμπεριφορές.
Δεν παίρνουν την Τουρκία και ορισμένες άλλες χώρες που έχουν υπογράψει συμφωνίες σύνδεσης με την κοινότητα εδώ και χρόνια με την δικαιολογία ότι δεν αποτελούν κράτη δικαίου. Γιατί οι ίδιοι που είναι μέλη της κοινότητας, είναι κράτη δικαίου;

Σύμφωνα με την Συνθήκη της Κοπεγχάγης που υπογράφηκε πριν από αρκετά χρόνια, ανάμεσα στα κριτήρια και τις προυποθέσεις για προσχώρηση στην κοινότητα είναι και το εξής:
πολιτικό κριτήριο: σταθερότητα θεσμών που εγγυώνται τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα του ανθρώπου και το σεβασμό και την προστασία των μειονοτήτων·
Πάντως το παραπάνω κριτήριο δεν το τηρούν τα περισσότερα κράτη... Αλλά δυστυχώς δεν μπορεί η ίδια η Κοινότητα να αποβάλλει τα κράτη μέλη, αλλά μόνο αυτοί μπορούν να αποχωρήσουν..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ....
Οι παραπάνω εικόνες δείχνουν για ακόμη μια φορά τον πολιτισμό και το επίπεδο της Ευρώπης!!

Αϊκούτ Καδήρ
Β΄έτος Νομικής ΔΠΘ