Επί του ...Χρηματιστηρίου

Επιμελείται ο ANTI-TRADER

Aνοδικό ξεκίνημα

Δεν τα κατάφερε τελικά χθές ο Γ.Δ.,αφου μετα τις 16.00 γύρισε αρνητικά ελέω ΑΛΦΑ αλλά και ΕΤΕ και του ΟΤΕ που από το +1% γύρισε στο τέλος αρνητικός.

Το κλείσιμο στις 2688,49 (-0,48% )και ΕΤΕ στο -1,12%, ΑΛΦΑ στο -4,92%,

ΟΤΕ -0,26% και Κύπρου στο -1,40%. Αντίθετα στο +4,41 η ΔΕΗ και 3,72 η ΙΝΤΡΑΛΟΤ έκαναν άμυνα. Γενικά ο 20άρης δείχνει κουρασμένος και η συνέχεια αβέβαιη. Θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα 9μήνου (ελληνικά και ξένα) αλλά και από τα στοιχεία ειδικά της ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται μεθαύριο. Αν αυτά είναι κακά η ανησυχία θα μεγαλώσει αφού ανεργία και ανάκαμψη δεν πάνε μαζί. Πάντως για την ώρα ενθουσιασμός επικράτησε στη Wall Street με +200 για τον

DJI. Aν στις επόμενες μέρες μείνει πάνω από το 10150-10200 είναι δυνατόν να προκληθεί κλείσιμο short θέσεων και συνέχιση της ανόδου που θα επηρεάσει και τη δική μας αγορά. Κατά την γνώμη των περισσοτέρων, το πιο πιθανό σενάριο μεσοπρόθεσμα, είναι να ξαναδοκιμαστεί το χαμηλό των 2580 μονάδων, όπου θα φανεί αν η διόρθωση τελείωσε η έχει ακόμα δρόμο.

Για σήμερα αναμένεται να ακολουθήσουμε την χθεσινή άνοδο των ξένων χρηματιστηρίων και βέπουμε…

Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση και ο ΓΔ στις 2709 (+0,77%)

Η συμβουλή μας είναι υπομονή και παρακολούθηση λίγων και καλών εταιριών.Στα υπ’όψιν για μεσομακροπρόθεσμα το ότι η ΔΕΗ λόγω ζημιών γλύτωσε την έκτακτη εισφορά, ενώ αναμένεται να επανέλθει στην κερδοφορία. Αν λοιπόν διορθώσει οι fun της ας το σκεφτούν. Επίσης η ΜΙΓ παρά την ψυχοβγαλτική συμπεριφορά του ομίλου, δεν έχει ακολουθήσει καθόλου στην άνοδο .