Ξεκινάν οι εμβολιασμοί για τη Νέα γρίπη


Στις 16 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τελικά ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Βάσει της εγκυκλίου αυτής, την πρώτη εβδομάδα θα εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων, ενώ ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση για εμβολιασμό εξαιρετικά ευπαθών ατόμων σε περίπτωση που ζητηθεί από τον θεράποντα ιατρό τους, δηλαδή μόνο μετά από ιατρική γνωμάτευση.

Μετά την πρώτη εβδομάδα, οι ευπαθείς ομάδες που έχουν υποκείμενη νόση και παρακολουθούνται από κάποιο νοσοκομείο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο παρακολούθησής τους.

Τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία θα λειτουργούν καθημερινά απογευματινές ώρες, καθώς και Σαββατοκύριακα εκτός εφημερίας.

Όπως προβλέπει επίσης η εγκύκλιος ενός 10ημέρου από την έναρξη του εμβολιασμού στα νοσοκομεία η επιτροπή πανδημίας θα επιβλέπει την ετοιμότητα των υπαγομένων ανά νοσοκομείο Κέντρων Υγείας σε επίπεδο εκπαίδευσης και απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδμής και θα δηλώνει την ετοιμότητα αυτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ.