Ας βοηθήσουμε ΟΛΟΙ να ξεβρωμίσει ο Αθλητισμός

Πήραμε αυτό το e-mail από τον φίλο μας τον Αγρυπνο Φρουρό και το δημοσιεύουμε

Αγαπητέ Καφετζή Επειδή έχεις μεγάλο και ποιοτικό κοινό, και παράλληλα εγω εχω μια ιδιαίτερη ευαισθησια με τον αθλητισμό σε παρακαλώ να βοηθήσεις να τερματιστεί η τρέχουσα κατάσταση στο Ελληνικό Αθλητισμό που την χαρακτηρίζει η απόλυτη ΜΠΟΧΑ Η παρακάτω ανάρτησή μου βασίζεται σε αποκάλυψη της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Οχι μία, αλλά δύο φορές πιάστηκε ντοπαρισμένη η Αθανασία Τσουμελέκα, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΔΟΕ!
Το δεύτερο παράπτωμά της πέρασε «ντούκου» από τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΕ και φυσικά την ίδια την αθλήτρια.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τη διαγραφή των αποτελεσμάτων της Ελληνίδας αθλήτριας στους Αγώνες του Πεκίνου, όχι εξαιτίας του θετικού δείγματος που εκείνη έδωσε στη διάρκεια της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι (6/8/08), αλλά επειδή βρέθηκε ντοπέ στο Ολυμπιακό Χωριό στις 20 Αυγούστου 2008, την παραμονή του αγώνα των 20.000 μ. βάδην!

Και στους δύο ελέγχους ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τσουμελέκα η περιβόητη ουσία CERA, μια εξελιγμένη και αρχικά μη ανιχνεύσιμη μορφή της ερυθροποιητίνης. Το δείγμα της στο ...........
.Πεκίνο χαρακτηρίστηκε αρχικά αρνητικό, αλλά επανεξετάστηκε έπειτα από σχετική απόφαση της WADA και βρέθηκε θετικό, μαζί με πολλά άλλα.

Η Τσουμελέκα τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από τον ΣΕΓΑΣ όχι για τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Πεκίνο, αλλά για θετικό δείγμα που δόθηκε στις 6 Αυγούστου 2008 στο Καρπενήσι. Τότε η αθλήτρια ζήτησε να εξεταστεί και το δεύτερο μπουκαλάκι, αλλά ούτε από αυτό δικαιώθηκε. Η ελληνική ομοσπονδία ανακοίνωσε την ποινή της την 1η Φεβρουαρίου 2009 (και την κοινοποίησε στην IAAF στις... 28 Μαΐου).

Αλλά τρεις μήνες αργότερα, στις 29 Απριλίου, ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΟΕ και η ίδια η αθλήτρια ενημερώθηκαν επίσημα από τον ίδιο τον Ζακ Ρογκ για το δεύτερο θετικό δείγμα της Τσουμελέκα (Πεκίνο).
Τι έκαναν τότε;
Τίποτε απολύτως.
Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη στη Λωζάννη στις 27 Ιουλίου 2009, ερήμην των Ελλήνων.
Η -τυπικά τουλάχιστον υπότροπη- Τσουμελέκα δεν έστειλε ούτε απολογητικό υπόμνημα ή οποιοδήποτε άλλο ντοκουμέντο σχετικά με το θετικό της δείγμα από τον έλεγχο της Κίνας.
Η κοινή γνώμη στην Ελλάδα δεν έμαθε το παραμικρό για τα καθέκαστα, αφού οι εδώ αρμόδιες αρχές τα κράτησαν μυστικά.
Τα έμαθε μόνο όποιος ήξερε πώς να ερμηνεύσει τα σχετικά τσιτάτα της ΔΟΕ.

«Σημειώνεται ότι η αθλήτρια έχει ήδη τιμωρηθεί από την IAAF για παραβίαση των κανονισμών της περί φαρμακοδιέγερσης, μετά από δείγμα που συνελέγη σε εξωαγωνιστικό έλεγχο από την Ελληνική Υπηρεσία αντι-ντόπινγκ στις 6 Αυγούστου 2008 στην Ελλάδα», υπενθυμίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
«Αυτό το δείγμα αναλύθηκε εκ νέου με την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για τα δείγματα που πήρε από την αθλήτρια η ΔΟΕ».

Μάλιστα τα «παπαγαλάκια» του χώρου μίλησαν προς στιγμή για... σκάνδαλο, επειδή «η ΔΟΕ δεν είχε δικαιοδοσία για να διεξαγάγει έλεγχο εκτός της ολυμπιακής περιόδου». Μόλις πιάστηκε ντοπαρισμένη η Τσουμελέκα (9η στο Πεκίνο) ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τους στίβους. Η νίκη της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας παραμένει φυσικά αμετάβλητη, όπως και η αντίστοιχη της Φανής Χαλκιά. Εξακολουθεί να εκκρεμεί η απόφαση για το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε το 2000 στο Σίδνεϊ η Κατερίνα Θάνου.

Εκτός της Τσουμελέκα, σβήστηκαν από τη λίστα των αθλητών που αγωνίστηκαν στο Πεκίνο ο ολυμπιονίκης των 1.500 μ. Ρασίντ Ραμζί (Μπαχρέιν), οι ποδηλάτες Ντάβιντε Ρεμπελίν (Ιταλία, κάτοχος ασημένιου μεταλλίου στο αγώνισμα δρόμου) και Στέφαν Σουμάχερ (Γερμανία), η αθλήτρια του στίβου Βάνια Πέρισιτς (Κροατία) και η αρσιβαρίστρια Γιουντέλκις Κοντρέρας (Δομινικανή Δημ.). Η WADA κρατάει όλα τα δείγματα στο ψυγείο για 8 χρόνια, για πιθανή μελλοντική επανεξέταση
πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
RADAR
Να χαιρόμαστε τα μπουμπούκια του αθλητισμού μας, αλλά κυρίως τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ αθλητικές αρχές της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ μας
Για μια ακόμη φορα αναφωνώ με καμάρι : ΖΗΤΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ και τα πλούσια γεύματα του ΦΕΛΠΣ
Radar