60 ημέρες και ψάχνουν ακόμα για Γραμματείς και αρμοδιότητες


ΣΤΑ ΜΙΣΑ των 100 πρώτων ημερών η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να στελεχωθεί ακόμη. Η ανοιχτή διακυβέρνηση που θα έφερνε στην επιφάνεια τις κρυμμένες δυνάμεις της κοινωνίας σε επίπεδο γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία ανέδειξε έως τώρα για τις 78 θέσεις γραμματέων (οι υπόλοιπες 13 αφορούν τους περιφερειάρχες) 42 άτομα, από τους οποίους οι 31 είναι προσκείμενοι των υπουργών, του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και γνωστά στελέχη του ΠαΣοΚ, οι εννέα είναι γυναίκες και οι 15 καθηγητές πανεπιστημίου (οι ιδιότητες επικαλύπτονται).

Η στατιστική, ασφαλώς, είναι αρμοδιότητα του κ. Ι. Πανάρετου, αλλάδεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός επιστήμονας για να αντιληφθεί ότι η διαδικασία θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα με έναν απλό κύκλο τηλεφωνημάτων. Επίσης, είναι φανερή η αιτία για τον ξεσηκωμό των κομματικών οργανώσεων, καθώς τα ........
μέλη τους δεν αντιλαμβάνονται με ποια κριτήρια εφαρμόζεται ο διαχωρισμός του κόμματος από το κράτος.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο Πρωθυπουργός έχει στείλει μήνυμα να επισπευσθούν οι διαδικασίες επιλογής των νέων γραμματέων. Ωστόσο είναι δύσκολο να συνδυαστούν οι πληροφορίες αυτές με το γεγονός ότι, π.χ., από τις δέκα γραμματείες του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, οι έξι δεν έχουν στελεχωθεί ακόμη. Πόσο μάλλον που δεν πρόκειται για τυχαίες γραμματείες, αλλά αυτές της φορολογίας, του ΣΔΟΕ, της δημοσιονομικής πολιτικής, της ΕΣΥΕ, των ΔΕΚΟ και των αποκρατικοποιήσεων. Με άλλα λόγια, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει ανθρώπους να μαζέψουν χρήματα στα ταμεία και η τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας εξαρτάται μόνο από το γραφείο του Πρωθυπουργού.
ΒΗΜΑ