Άνθρωποι με προσωπικότητα και όχι επώνυμο


Γράφει η Βένη Μουζακιάρη


Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα ταυτίσουν την πολιτική με ονόματα.
Δε θα ταυτίσω την πολιτική με το παρελθόν.
Δε θα ταυτίσω την πολιτική με μαύρες σελίδες και με λάθη.

Η πολιτική αφορά σε κάθε περίπτωση και σε κάθε στιγμή το παρόν.
Πιστεύω στην επανάληψη και σε μια κυκλική ιστορία .
Είναι αισιόδοξο να επιστρέφει η στιγμή και εσύ να ανταποκρίνεσαι με τον αέρα και την γνώση μιας άλλης εποχής.

Οι λαϊκισμοί δεν έχουν θέση σε μια ορθή και πραγματική πολιτική στιγμή.

Από την άλλη η Ιστορία μπορεί να ξανάρχεται,αλλά δεν είναι πάντα σίγουρο ότι ξαναβιώνεται πιο ώριμα και πιο ώριμα εξελικτικά για το μέλλον.Οι νέοι πρωταγωνιστές ενδέχεται να έχουν λάβει το χρίσμα χωρίς την συνοδεία σκέψης ,σύνεσης και ωριμότητας.Είναι ένα από τα ενδεχόμενα.
Όμως τα πράγματα αλλάζουν και έχουν ήδη αλλάξει σε μέγιστο βαθμό.Αξίζει να το προσέξουμε.Ο άνθρωπος αλλάζει και η οποιαδήποτε μη ορθή και μη συνετή πολιτική θα κρίνεται και αποσύρεται.

Ο Έλληνας του 2010 δεν μπορεί να ταυτίζεται με τον Έλληνα του παρελθόντος.Ο σύγχρονος Έλληνας δεν έχει να θυμηθεί πόλεμο ,έντονες εγχώριες εντάσεις ,έκρυθμη πολιτική ......
.πραγματικότητα.Επομένως δεν αντιμετωπίζει συναισθηματικά την πολιτική και δεν δημιουργεί σχέση εξάρτησης ,έντασης και φόβου.
Είναι ο άνθρωπος του σήμερα που δεν φοβάται τις αλλαγές εντός και εκτός Βουλής και το μόνο του μειονέκτημα είναι η εγωιστική σχέση που σχεδόν πάντα αναπτύσσει με το κόμμα της επιλογής και της προσοχής του..

Τα λεγόμενα "τζάκια"δεν υπάρχουν πλέον γιατί ο ίδιος ο άνθρωπος δεν δίνει τη σημασία ,την προσοχή και την δύναμη του παρελθόντος σε πολιτικούς με ονοματεπώνυμο με ιστορία και πρωθυπουργία.Ο Έλληνας παρουσιάζεται ακόμη να τους επιλέγει όχι από συνήθεια και συμφέρον ,αλλά ίσως επειδή δεν εξετάζει πλέον την προέλευση και το γενεαλογικό τους δέντρο.Τους αποδέχεται σαν προσωπικότητες,σαν λόγο,σαν έργο.
Μην υποτιμάται τον Έλληνα ψηφοφόρο.Έχει μάθει να βλέπει.Έχει μάθει να πιστεύει .Έχει μάθει να σκέφτεται ,αλλά πάνω από όλα έχει μάθει να τοποθετεί τον εαυτό του στην πολιτική πραγματικότητα.Μπορεί να κάνει λάθος επιλογές,αλλά μετά μπορεί και τις αλλάζει..