ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ, ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Γράφει το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάσαμε – όπως πάντα διαβάζουμε με περισσό ενδιαφέρον ότι δημοσιοποιεί η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ – τις τελικες εκτιμήσεις της Κ.Ε. για τις πρόσφατες εκλογές και το χαμηλότερο ποσοστό που εισέπραξε το ΚΚΕ σε σχέση με το 2007. Υποβάλει λοιπόν στον εαυτό του το ΚΚΕ τα παρακάτω ερωτήματα που τα βρίσκετε εδώ μαζί με όλη τη δημοσίευση (Διάβασε εδώ) και τα οποία μεθερμηνεύουμε:

1. Πού οφείλεται η αναντιστοιχία που διαπιστώνεται ανάμεσα στη λαϊκή δυσαρέσκεια και στην επιλογή ψήφου;.
Δηλαδή, γιατί ο κόσμος που είναι αγανακτισμένος δεν έρχεται σε μας;!!!. Έλα μου ντε.

2. Πώς εξηγείται το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσαν τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται από επιδείνωση της θέσης πλατιών λαϊκών μαζών, σε συνθήκες που υπάρχει σε μεγαλύτερο εύρος η αντίληψη ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα κλπ;.
Με άλλα λόγια, γιατί δεν παραμυθιάζονται οι ψηφοφόροι όταν τους λέμε ότι τα δύο κόμματα εξουσίας είναι το ίδιο;. Τόσο μούφα μας θεωρούν;...

3. Γιατί δεν εκφράστηκε η δυναμική της απήχησης των θέσεων του Κόμματος στο εκλογικό αποτέλεσμα, με βελτίωση του ποσοστού μας σε σχέση με το 1996; Γιατί δεν κατάφερε το Κόμμα να διατηρήσει ένα μέρος από τις ψήφους των ευρωεκλογών; Προς τα πού σημειώθηκαν απώλειες, από που πήρε νέες ψήφους;.
Γιατί δεν πιστεύουνε στην πολιτική μας του «Τί Παπάγος, Τί Πλαστήρας» και μας έχουν γυρίσει την πλάτη από το 1996;. Γιατί αφού βρίζουμε την Ευρωπαίκή Ένωση, ενώ παίρνουμε τα ωραία λεφτά της που μας καλοσυντηρούν, δεν ........τ ουμπάρονται οι ψηφοφόροι ;. Γιατί όσοι μας ψήφισαν στις Ευρωεκλογές δεν πείσθηκαν ότι έχουμε ειλικρινείς- και όχι αδιαφανείς και ψηφοθυρικές διαθέσεις απέναντι τους- και δεν μας ξαναψήφισαν;. Ποιοί είναι οι καινούριοι ψηφοφόροι που την πάτησαν και πίστεψαν ότι είμαστε αντικαπιταλιστικό και φιλολαίκό κόμμα;..
4. Πώς γίνεται, ενώ υπάρχουν αγώνες και αντιστάσεις, να μην οδηγούν σε αλλαγές στην συνείδηση και την εκλογική συμπεριφορά;.
Πώς γίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι έχουμε το μονοπώλιο της Τυποεκδοτικής και που εδώ και 35 χρόνια αντιστεκόμαστε και δεν γουστάρουμε να πληρώνουμε τους φόρους που μας αναλογούν αλλά στέλνουμε τον λογαριασμό μας να τον πληρώνουν όλοι οι Έλληνες. Γιατί δεν τους αρέσουν τα shows του ΠΑΜΕ που δεν είναι αντίσταση αλλά περιοδεύων επιθεωρησιακός θίασος εις άγρα αφελών ψηφοφόρων;.

5. Γιατί δεν είχε γίνει πρόβλεψη και για μια τέτοια εξέλιξη στο
εκλογικό αποτέλεσμα; Γιατί δεν είχε εντοπιστεί, ιδιαίτερα το
τελευταίο διάστημα, ο κίνδυνος απωλειών, ο κίνδυνος να
καθηλωθεί το εκλογικό ποσοστό του κόμματος;.
Πώς και δεν μπορέσαμε να κουκουλώσουμε σύντροφοι τα πάρε δώσε μας με τη ΝΔ στην υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ που βγήκε στο φως και είναι στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης;. Γιατί έπρεπε ν’ ακούσει ο κόσμος ότι ήμασταν ο «Αριστερός ψάλτης της Δεξιάς»; Ότι μετατραπήκαμε σε Κου Κου Μπλέ;. Γιατί δεν έπεισε η Λιάνα Κανέλλη ότι είναι νεοκομμουνίστρια και όχι παλαιοδεξιά;.
Για άλλη μια φορά μένουμε έκπληκτοι με το πόσο το ΚΚΕ δεν έχει επαφή με την πολιτική μας πραγματικότητα. Πόσο δεν είναι κοντά στην κοινωνία και τον εργαζόμενο. Είναι πέρα από βέβαιο μάλιστα ότι όσο δεν αλλάζει πολιτική για να προστατέψει τους εργαζόμενους θα δει τα ποσοστά του να συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο. Ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι με τον Στάλιν σε μετενσάρκωση δεν μπορεί να γίνει τίποτα υπέρ του. Στη συνειδητοποίηση αυτή συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και το διαδίκτυο που ισοπέδωσε τη μονολιθικότητα της σκέψης του ΚΚΕ. Οι ινστρούχτορες δεν υπάρχουν πια, τους ξεμπρόστιασε το Ίντερνετ. .