Έγκλημα στην Κηφισιά…

Γράφει ο Πάνος Μπόζος

Αύγουστος 2007 : Ο (τότε) Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δήλωνε :

«Ότι ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος !!»

Αύγουστος 2007 : Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης δήλωνε :

«…. Η ζημιά που υποστήκαμε (από την πυρκαγιά) εντελώς ψύχραιμα και αντικειμενικά ισοδυναμεί με την καταστροφή μιας γενιάς παιδιών ηλικίας 10 χρονών, σαν να πέθαναν, δηλαδή, όλα τα παιδιά 10 ετών της Πόλης !!»

Είναι πιθανόν ο πρώτος να πίστευε όσα δήλωνε, αλλά είναι βέβαιο ότι ο δεύτερος, παρά τους κλαυθμούς και οδυρμούς διαφορετικά πράγματα είχε στο μυαλό του.

Τον Αύγουστο του 2009 , τοπικός εργολάβος, φίλος του, ανέλαβε να «εξυγιάνει» την περιοχή, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Δήμαρχος. Μπουλντόζες, γερανοί, φορτηγά, εφόρμησαν και σε λίγες ώρες ξερίζωσαν τα δέντρα, ισοπέδωσαν, μπάζωσαν και μετέτρεψαν το άλλοτε δάσος σε «κρανίου τόπο».!!

Ανάστατοι οι κάτοικοι προσέφυγαν στο ........
Δασαρχείο ζητούν βοήθεια και την τιμωρία των υπευθύνων της καταστροφής.

Ο τοπικός άρχοντας δηλώνει «δεν είδα», «δεν γνωρίζω» αλλά θα επανορθώσω !!

Μελετήστε τις 3 φωτογραφίες της ίδιας περιοχής στον Κοκκιναρά της Κηφισιάς σε 3 διαφορετικές χρονικές στιγμές. Χειμώνας 2007, Χειμώνας 2008 , Αύγουστος 2009 .

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Ερώτημα. Υπάρχει εισαγγελέας περιβάλλοντος ; Υπάρχει Υπουργείο Περιβάλλοντος ; Θα παρέμβουν για να μάθουν επιτέλους μερικοί που υποτίθεται ότι είναι ταγμένοι να υπερασπίζονται τη ποιότητα της ζωής μας, ότι ο καιρός της ανομίας και της ατιμωρησίας πέρασε χωρίς επιστροφή



Πάνος Μπόζος

Μαθηματικός