Πιέσεις Ε.Ε. προς την Λευκωσία ζητεί ο Νταβούτογλου


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας , Αχμέτ Νταβούτογλου, φέρεται να ζήτησε από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ασκήσουν πιέσεις προς την κυπριακή κυβέρνηση ώστε να υπάρξει ένας συμβιβασμός στις τρέχουσες συνομιλίες για το Κυπριακό.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα «Todayszaman».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραπονέθηκε στους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ για την «αδιάλλακτη στάση» -όπως τη χαρακτήρισε- της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο κ. Νταβούτογλου προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια δείπνου με την ευκαιρία της διακοπής της μουσουλμανικής νηστείας την περασμένη Παρασκευή.

Το δείπνο παρέθεσε προς τιμήν του ο πρέσβης της Σουηδίας στην Άγκυρα, Κρίστερ Ασπ, του οποίου η χώρα κατέχει αυτή την περίοδο της προεδρία της .......
Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο δείπνο ήταν προσκαλεσμένοι και άλλοι πρέσβεις των χωρών της ΕΕ.

«Η τουρκική διπλωματία είναι ευέλικτη, αλλά γνωρίζει πότε να λέει όχι», φέρεται να δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες «αξιόπιστες» πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Ο κ. Νταβούτογλου φέρεται επίσης να προειδοποίησε ότι «η εποικοδομητική προσέγγιση της Άγκυρας στο Κυπριακό δεν θα πρέπει να παρερμηνευτεί ως δείγμα αδυναμίας» και διαμαρτυρήθηκε για την απουσία χρονοδιαγράμματος στις τρέχουσες συνομιλίες, ενώ παραπονέθηκε και για την «αδιάλλακτη στάση» της ελληνοκυπριακής πλευράς.

«Τη στιγμή που η κατάσταση είναι αυτή, μην φέρνετε μπροστά μας το θέμα των λιμανιών ως πρόβλημα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου προς τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ.
ΣΚΑΙ