Οι Λούληδες και οι Φλούφληδες

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Όχι δεν είναι διασκεδαστικοί. Στα Διαδικτυακά και Μιντιακά παπαγαλάκια της δεξιάς αναφέρομαι. Μαζεύει συνεχώς η γραμμή της πολιτικής και οικονομικής τους ζωής, και σκούζουν άκομψα. Πότε Γιώργος και Αϊστάϊν εξισώνονται χλευαστικά, πότε έννοιες βουκολικές όπως Τσίπρας Τσόπρας και τσοπάνης είναι αλληλένδετες και πότε Παπαρήγα και Χίτλερ συμπλέουν αρμονικά μετά από ένα μεταφυσικό δείπνο σε περιβάλλον Γκεσταμπίτικων ή Σιβηρικών κρατητηρίων..

Συμφύρουν το νοητικό τους χαλίκι με το δύσοσμο σάλιο τους για να παράξουν την ίδια πολιτική λάσπη στην γλοιώδη υφή της οποίας στηρίχθηκαν το 1933 οι κατηγορίες κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου για την διαχείριση του… κινίνου (!), και έστειλαν τον Πλουμπίδη στο κομματικό απόσπασμα κυρίως της ηθικής εκτέλεσής του, τον Γέρο της Δημοκρατίας στην παραίτηση για ανυπακοή στα Ναπολεόντεια κελεύσματα του πραξικοπηματικού στέμματος και εσχάτως τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο με φόντο τα πάμπερς!! (λες και δεν υπήρχαν από τότε of shore εταιρίες!!!)


Πρόκειται για την ανακύκλωση της ίδιας ρυπογόνου πολιτικής λογικής που σήμερα παράγουν οι μεταλλαγμένοι απόγονοί τους τα ονόματα των οποίων περιγράφονται κυρίως ως Λούληδες ή Φλούφληδες.. Από τα εκμαγεία των κλωνοποιημένων αδελφών τους εκπορεύτηκε η σύλληψη και ο σχεδιασμός της κατά των λαών τερατώδους ληστείας, αρχής γενομένης από την Λήμαν Μπράδερς. Ληστεία που ανέλαβαν να υλοποιήσουν δυστυχώς ακόμη ατιμωρητί οι συμμαχικές τους νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Η εγχώρια του χρηματιστηρίου προϋπήρξε αυτών γεγονός που καταδεικνύει πως χρησιμοποιηθήκαμε ως πειραματόζωα προκειμένου να καταμετρηθεί η ένταση των αντιδράσεων. Κι αφού αδρανήσαμε ως κλαυσίγελοι την προέκτειναν σε όλη την υφήλιο..


Μεταλλάχθηκε όμως το δάκρυ μας σε κοινωνική οργή και το γέλιο του σαρκασμού μας σε χείμαρρο μίσους. Για να επιδιώκεται σήμερα ο πνιγμός στην ορμητική του ροή όλων όσων μας υποθήκευσαν την ζωή στα σύγχρονα οικονομικά τους δουκάτα.. Μήπως, λέω μήπως, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την κατά την πολιτική αντιστροφή ενός επίσης δικού μας και από της εποχής του εμφυλίου ιστορικού προηγουμένου; Αυτό της δήμευσης των περιουσιών τους..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr