Ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις

Γράφει ο Παναγιώτης Μυστακίδης

Είμαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου , μαλώνουν για τους φορολογικούς συντελεστές αν θα είναι 25 ή 27 ή 20 % , μαλώνουν για το ΕΤΑΚ ή τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας , ντύνονται και κινούνται όμορφα . αλλά τι δεν μας λένε ξεκάθαρα.



1. Τι θα κάνουν με την τραγική Δημόσια Διοίκηση , με την γραφειοκρατία η οποία έχει συγκεντρώσει απίστευτα προνόμια τα οποία μετατρέπει σε σταθερή πρόσοδο οικονομική , κοινωνική και εξουσία.

Μία δημόσια διοίκηση που λειτουργεί πάνω από θεσμούς και νόμους , αγνοεί πολλές φορές τη νομολογία , είναι κομματική και με το θράσος των κομματικών διασυνδέσεων αυθαιρετεί και τα αρπάζει.



2. Τι θα κάνουν με την ταξική παιδεία , η οποία ποιοτικά υστερεί και συνεχώς χειροτερεύει, αλλά αυξάνει την οικογενειακή δαπάνη με συνέπεια να μειώνεται το οικογενειακό εισόδημα.

Με μέτριους καθηγητές στα ΑΕΙ , με συνταξιούχους φοιτητές που πληρώνει ο φορολογούμενος , με τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα να είναι μία βιομηχανία υα μεγαλύτερα έσοδα της οποίας είναι κα μαύρα.



3. Τι θα κάνουν με την Δημόσια Υγεία , με την παράνομη συνταγογραφία, τα φακελάκια , τις υπερτιμολογήσεις του φαρμακευτικού και νοσοκομειακού υλικού εις βάρος του ..........
ΛΑΟΥ και προς όφελος των μιζαδόρων , τι θα κάνουν με τις περιττές εξετάσεις που δήθεν κάνουν στους ασθενείς και χρεώνουν οι ιδιωτικές κλινικές στα ασφαλιστικά ταμεία , τις παράνομες εξετάσεις που κάνουν τα νοσοκομεία σε ασθενείς των ιδιωτικών ιατρείων των μεγαλογιατρών και όχι μόνο.



4. Τι θα κάνουν για την αποδοτικότητα του συστήματος , την αύξηση της ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ , την ανάπτυξη , την καινοτομία , την δημιουργία θέσεων εργασίας , την δημιουργία νέων επενδύσεων.



5. Τι θα κάνουν για την ασφάλεια στην εργασία .



6. Τι θα κάνουν για την μείωση του κόστους του χρήματος ,το οποίο είναι βασικός μοχλός για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.



7. Τι θα κάνουν όχι μόνο για την φοροδιαφυγή , αλλά για την πάταξη της φοροκλοπής στην οποία συμμετέχουν οι ίδιοι οι εισπρακτικοί μηχανισμοί και τα όργανά τους, οι οποίοι τα παίρνουν και αντί ο φορολογούμενος να πληρώσει π.χ. 100 στο ΔΗΜΟΣΙΟ πληρώνει 20 σε αυτούς 10 στο ΔΗΜΟΣΙΟ και όλα τακτοποιούνται.

Αυτοί βέβαια που ακολουθούν τέτοιες διαδικασίες συνήθως είναι οι μεγάλοι που έχουν και τις προσβάσεις.



8. Τι θα κάνουν με τα ασφαλιστικά ταμεία που κυνηγούν τον μικρό αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές χωρίς ανταποδοτικότητα, αλλά παίρνουν ασφαλιστικές εισφορές οι άνθρωποι της διαπλοκής , οι ΟΤΑ , οι βιομηχανίες κ.λ.π. που χρωστούν εκατομμύρια στον ΛΑΟ , αλλά μια χαρά κάνουν την δουλειά τους.



9. Τι θα κάνουν με την τοπική αυτοδιοίκηση , την οποία με ωραία πελατειακής

σχέσης και τακτικής λόγια την θεοποιούν , αλλά κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι υπάρχει σε αυτήν τρομερή διαφθορά.

Άλλωστε έχουν πολλές εκθέσεις των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.



10. Τι θα κάνουν με τους ανεπάγγελτους επαγγελματίες πολιτικούς και κομματικούς που τα ξέρουν όλα αλλά μόνο την θεσούλα ψάχνουν , έναν τρόπο κέρδους , αλλά δεν θα μπορούσαν στον ιδιωτικό τομέα ούτε τμηματάρχες να ήταν .



11. Τι θα κάνουν για τις υπερκοστολογήσεις των Δημοσίων Έργων , τα οποία με συνθήκες ιδιωτικών κανόνων θα κόστιζαν στη μισή τιμή και παρακάτω.



12. Τι θα κάνουν για τον αγρότη , τον συνταξιούχο , τον νέο τον μη προνομιούχο.



13. Τι θα κάνουν για το περιβάλλον, για την προστασία των ΔΑΣΏΝ , για τα ρέμματα που μπαζώνονται , για την αυθαίρετη δόμηση, για την μόλυνση της ατμόσφαιρας και των υδάτων , το κυκλοφοριακό , τα parking , την έρευνα , την τέχνη τον πολιτισμό.



ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ αλλά δυστυχώς τους βλέπουμε να μαλώνουν για το ποιος τα κάνει ή τα έκανε χειρότερα , χωρίς πρόταση με αρχή και τέλος και με ενδιάμεσο στόχο , χωρίς όραμα , χωρίς τους νέους στην εφαρμοσμένη τους πολιτική.

Κάποιοι χαρτογιακάδες ίσως φύγουν, αλίμονο στην πατρίδα μας αν όποιος είναι ο νέος Πρωθυπουργός ξαναβάλει ίδιας πάστας ανθρώπους , και δεν απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας , αν δεν στηριχθεί και δεν βοηθήσει τον ενθουσιασμό των νέων για δημιουργία και παραγωγικότητα και καυχιέται γιατί επί 40 μήνες ταπεινώνει τον νέο με 300 ? , υποαπασχόλησης, ανεργίας , απανωτών μεταπτυχιακών γιατί δεν έχουν τι να κάνουν κ.λ.π.



Θα μπορούσαν να δώσουν όραμα , αυτοπαποίθηση , ηθικό στον λαό , να πάψει το γελοίο του μιμητισμού της καλής Δύσης που μας έχουν επιβάλλει , να πάψει η λογική τια να κάνεις εδώ είναι Ελλάδα ή εμείς οι Έλληνες δήθεν έχουμε πολλά χούγια και δεν τα καταφέρνουμε...

Τα καταφέρνουμε όταν έχουμε πλαίσια , θεσμούς και στόχους , το αποδείξαμε , όταν τα λαμόγια έκδιωχθούν και ηγέτες με ανθρώπους εργατικούς και ηθικούς γίνουν μπροστάρηδες...
.