Ισχυρή έκρηξη στο Χρηματιστήριο


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 5:38 τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Τραυματίσθηκε ελαφρά μια γυναίκα. Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με επίσημη δήλωση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Στις 5:00 τα ξημερώματα άγνωστος με τηλεφώνημά του στην «Ε» προειδοποίησε για την έκρηξη λέγοντας πως έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην οδό Χρηματιστηρίου, έχει αφεθεί λευκό βαν γεμάτο με εκρηκτικά το οποίο όπως είπε θα εκρήγνυτο σε 40 λεπτά από το τηλεφώνημα.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και η έκρηξη έγινε προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Χρηματιστηρίου και σε γύρω κτίρια, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία σβήστηκαν λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αθηνών, όμως λίγο μετά τις 8:00 το πρωί δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

H έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και έγινε αισθητή σε γειτονικές περιοχές, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίσθηκε ελαφρά μια γυναίκα που εργαζόταν ως σεκιούριτι στην περιοχή