Δηλώσεις Τσίπρα - Παπαρήγα


Τσίπρας: "Ξαναζούμε εφιαλτικές στιγμές"
Περιοδεία στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής πραγματοποίησε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, 15:55
Περιοδεία στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής πραγματοποίησε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι "για μια ακόμη φορά ζούμε εφιαλτικές στιγμές" και πρόσθεσε ότι "τούτη την ώρα δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για τις ευθύνες, τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν. Τούτη την ώρα οφείλουμε όλοι να δώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να μπορέσουμε να προλάβουμε το κακό. Προτεραιότητα βεβαίως έχουν οι ανθρώπινες ζωές και οι κατοικίες".
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξήρε το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών, σημειώνοντας ωστόσο πως "είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού. Οι εθελοντές πυροσβέστες είναι αυτοί που κάνουν ότι μπορούν στα κρίσιμα σημεία προκειμένου να μην περάσει η φωτιά και κάψει οικισμούς και κάψει σπίτια".....
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι το πρώτο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια εναέριων μέσων, πράγμα το οποίο αν είχε επιτευχθεί από χθες ίσως να είχαμε προλάβει μεγαλύτερη καταστροφή, ενώ τόνισε την ανάγκη, η κυβέρνηση να απευθυνθεί για βοήθεια και στη Ρωσία.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε τώρα αυτό που προέχει είναι οι πολίτες, όσο μπορούν, να συνδράμουν αλλά με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα και υπομονή για να προλάβουμε τα χειρότερα και όπως είπε "τις ευθύνες θα τις αποδώσουμε όταν έρθει η ώρα".

Να ενοικιάσει πυροσβεστικά αεροπλάνα καλεί την κυβέρνηση η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Σε δήλωσή της η κα Παπαρήγα τονίζει ότι το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, "να μην αρκεστεί στην όποια βοήθεια έρθει από το εξωτερικό αλλά άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση και χωρίς να υπολογίσει το κόστος, να ενοικιάσει πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα από το εξωτερικό ικανά να συμβάλλουν στην πυρόσβεση, προκειμένου να σωθούν τα εναπομείναντα δάση και να αντιμετωπιστούν οι μεγάλοι κίνδυνοι σε βάρος ανθρώπινων ζωών και περιουσιών".
"Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να καλυφθούν τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις στις υποδομές και στα μέσα της πυρόσβεσης" κατέληξε η ίδια.