Δήλωση του Νομικού Συμβούλου της Παράταξης,Βύρωνας"Ανάπτυξη Προοπτική" κ. Λουκά Αποστολίδη, για τους παράνομους ξενώνες του Υ.ΕΘ.Α. στον Υμηττό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την προσφυγή στο ΣτΕ από τον ΣΠΑΥ για τα παράνομα κτίσματα του Υ.ΕΘ.Α. στον Υμηττό, ο Νομικός Σύμβουλος της Παράταξης μας, κ. Λουκάς Αποστολίδης (πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής – Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας) έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι, η κατεύθυνση είναι να αποδοθούν τα στρατόπεδα της Αττικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αυτή την είχε χαράξει η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Απαγορεύεται η οικοδόμηση στη συγκεκριμένη Β' Ζώνη του Υμηττού, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 1978 (ΦΕΚ 544/Δ'/31-8-1978). Η στάχτη στα μάτια των πολιτών, ότι δήθεν η οικοδόμηση γίνεται για στρατιωτικές ανάγκες, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και νομίζω ότι είναι ένα παραμύθι που προσβάλλει την νοημοσύνη των κατοίκων της περιοχής. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συμπεριφέρεται ως κράτος εν κράτει. Υποκαθιστά τις πολεοδομικές και δασικές Αρχές και συνεχίζει απρόκλητα το έργο της τσιμεντοποίησης του Υμηττού. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δημοτικές Αρχές – ΣΠΑΥ) πρέπει να κινητοποιήσει τους κατοίκους, για την προστασία του περιβάλλοντος και ασφαλώς να αξιοποιήσει όλο το νομικό οπλοστάσιο, της έννομης ελληνικής τάξης, τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο.
Πιστεύω ότι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και η προσωρινή διαταγή θα έπρεπε ήδη να είχαν ασκηθεί, για την άμεση παύση των εργασιών, αφού η πολιτική ηγεσία, ακόμα και σήμερα αδιαφορεί κατά τρόπο προκλητικό, στις έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες, τόσο των Δημοτικών Αρχών, των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, αλλά και των κατοίκων γύρω από τον Υμηττό. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καλείται άμεσα, να κάνει παύση εργασιών στην οικοδόμηση του Υμηττού και να δρομολογήσει την απόδοση των χώρων - άνευ κτισμάτων - στο πράσινο και μόνο, γιατί είναι απολύτως σίγουρο, ότι αν δεν το πράξει η Κυβέρνηση οικειοθελώς θα υποχρεωθεί να το πράξει από την ποινική και την αστική δικαιοσύνη».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος μέλος ΕΣΗΕΑ