ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ---ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ
Με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το δυνατόν περισσότερους εκπροσώπους των ΜΜΕ να συμμετάσχουν στην αναγγελθείσα κοινή συνέντευξη τύπου για την Πέμπτη 9/7/09, αναβάλλουμε την εν λόγω συνέντευξη για την Τρίτη 14/7/09 και ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ Πανεπιστημίου 52 Τηλ 210 3326000.
Επαναλαμβάνουμε ότι εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τις άμεσες και δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό έχει στο τομέα τον αερομεταφορών, του τουρισμού και της Εθνικής Οικονομίας, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας θα δώσουν την προαναφερόμενη κοινή συνέντευξη τύπου.
Προσδοκούμε μέσα από την συνέντευξη αυτή να ενημερώσουμε την αεροπορική κοινότητα, τους φορείς του τουρισμού και τους Έλληνες φορολογούμενους για την σοβαρότητα των θεμάτων και της υπάρχουσας κατάστασης στο χώρο μας, με προβλήματα που άπτονται της ασφάλειας των πτήσεων.
ΘΕΜΑΤΑ
1. Προβλήματα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από την ανεξέλεγκτη, χωρίς μελέτη και εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, μεταφορά άγνωστου αριθμού εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην Υπηρεσία μας.
2. Αναγκαιότητα της συμμετοχής τον φορέων των εργαζομένων στις επιτροπές οργανωτικής αναδιάρθρωσης της ΥΠΑ, ώστε να αποφευχθεί η απαξίωση και διάλυση της Υπηρεσίας..
3. Αμεση επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας των μέσων επικοινωνίας και επιτήρησης της Εναέριας Κυκλοφορίας.
4. Οι δυσμενείς επιπτώσεις από την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα των αεροδρομίων.
5. Μη ανατροπή των μισθολογικών και ασφαλιστικών δεδομένων των υπαλλήλων τη: ΥΠΑ
6. Αρση των τροπολογιών που υποβάθμισαν το κύρος του θεσμού του Διοικητή της Υπηρεσίας.
7. Δελτίο κινητοποιήσεων μηνός Ιουλίου.