Ερωτήματα για την αποπομπή Κοραντή

Ερωτήματα και αντιπαράθεση προκαλεί η απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Κοραντή την ώρα που η υπηρεσία πιστώνεται μέρος της επιτυχίας της εξάρθρωσης της συμμορίας του "συνδικάτου του εγκλήματος".
Δηλώσεις- φωτιά από τον πρώην πλέον διοικητή της ΕΥΠ. Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση. Για κυβέρνηση ανομίας και ατιμωρησίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κοραντής: Ανεξήγητη η παύση μου
Ο κ. Κοραντής υπογραμμίζει στα "Νέα" ότι τον έπαυσε ο υπουργός Εσωτερικών "για λόγους που δεν μπορεί να ερμηνεύσω. Με μία συμπεριφορά που στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζω ως δυσεξήγητη".
Ο πρώην πλέον διοικητής της ΕΥΠ προσθέτει: "Δεν θα δεχόμουν ποτέ να κάνω κοπτοραπτική στο υλικό των ακροάσεων και δεν θα επέτρεπα παραποίηση στοιχείων της δικογραφίας. Ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος τον Νοέμβριο του 2008 όταν έληξε η τετραετής θητεία μου την ανανέωσε επ' αόριστον".
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο αντικαταστάτης του αντιεισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τοποθετήθηκε λόγω της εμπειρίας στην αντιτρομοκρατική. Παράλληλα, πληθαίνουν οι πληροφορίες για δυσαρέσκεια μελών της κυβέρνησης κυρίως για τη διαρροή ονομάτων κυβερνητικών στελεχών στις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ μεταξύ μελών του συνδικάτου του εγκλήματος......
Μιλώντας στον Flash 96 ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι "δεν θα ήταν καθόλου ωφέλιμο να μην υπάρχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα", εξέφρασε όμως τη βεβαιότητα ότι τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.
Ευ. Αντώναρος
Στη λεπτομερή ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, στην οποία ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρει τους λόγους αντικατάστασης του πρέσβη Δ. Κοραντή από τον Δ. Παπαγγελόπουλο, στη θέση διοικητή της ΕΥΠ, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, ύστερα από σχετική ερώτηση, συμπληρώνοντας ότι "είναι απολύτως σαφείς και διαφωτιστικές οι τοποθετήσεις του υπουργού και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης".
Ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε "παντελώς ανακριβείς" όποιες άλλες αναφορές γίνονται σε δημοσιεύματα, σχετικά με τους λόγους ορισμού νέου διοικητή στην ΕΥΠ. Στο ερώτημα αν προβληματίζει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να συνδεθεί η επιλογή του κ. Παπαγγελόπουλου με την ανάληψη, εκ μέρους του, υποθέσεων οι οποίες τέθηκαν στο αρχείο, ο κ. Αντώναρος είπε ότι "κάποιοι έχουν την τάση να αμφισβητούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Εγώ δεν το κάνω ποτέ και δεν θα το κάνω και τώρα".
Πρόσθεσε ότι "προφανώς, όταν μια υπόθεση πηγαίνει στο αρχείο, αυτό σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη έκρινε πως δεν υπάρχουν στοιχεία, που να δικαιολογούν περαιτέρω διερεύνησή της, δηλαδή είναι άνευ αντικειμένου η διερεύνησή της".
Ο κ. Αντώναρος πρόσθεσε πως δεν θα μπει σε ανάλυση υποθέσεων, οι οποίες είτε απασχόλησαν, είτε εξακολουθούν να απασχολούν την Δικαιοσύνη. Στο ερώτημα αν κρίθηκε επιτυχής η θητεία του κ. Κοραντή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε επίσης στη δήλωση του κ. Παυλόπουλου και στο πρώτο τμήμα της, στο οποίο αναφέρεται στον κ. Κοραντή.
Γ. Παπανδρέου
Για κυβέρνηση ανομίας και ατιμωρησίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης. Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της λαμβάνει σπασμωδικές αποφάσεις.
"Απέναντι σε μια κυβέρνηση της ανομίας και της ατιμωρησίας, σε μια κυβέρνηση της συνεχούς συγκάλυψης όλο και νέων υποθέσεων, των απότομων απρόβλεπτων και σπασμωδικών αποφάσεων μέσα στον πανικό της, των υπόγειων συμψηφισμών και διαδρομών, μιας κυβέρνησης όμηρο ειδικών συμφερόντων και πελατεια