Νέες αποκαλύψεις από τις τηλεφωνικές συνομιλίες. Εμπλέκουν πολιτικούς στο συνδικάτο του εγκλήματος


Εμπλοκή πολιτικών, δικηγόρων και εισαγγελικών λειτουργών στο συνδικάτο του εγκλήματος προκύπτει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες του Παναγιώτη Βλαστού (που φέρεται ως ο εγκέφαλος της σπείρας) με συγκρατούμενούς του. Μεταξύ άλλων, ο Βλαστός αναφέρεται στη σύζυγο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, στον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Καμμένο και στον επιχειρηματία και πρώην εκδότη Χρήστο Καλογρίτσα. Πάντως, λίγες ημέρες πριν την εξάρθρωση της σπείρας ο Παναγιώτης Βλαστός, σε συνομιλία του με τον Γιώργο Τρομπούκη, φέρεται να έχει ενημερωθεί ότι τον ηχογραφούν, γι' αυτό και προέτρεψε τον επιχειρηματία να αλλάξει κινητό.

Όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που υπέκλεψε η ΕΥΠ, τακτικότατος συνομιλητής του Παναγιώτη Βλαστού εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Τρομπούκης. Μάλιστα, οι δυο τους κανόνιζαν την απόδραση Βλαστού από τις φυλακές με ελικόπτερο το οποίο θα μίσθωνε ο Τρομπούκης για 220.000 ευρώ. Εξάλλου, από τις συνομιλίες που διαρρέουν συνεχώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εγκληματική ομάδα προσέφερε προστασία σε καταστήματα, ενώ στις δραστηριότητες ήταν και η τοκογλυφία. Πέραν των υψηλών διασυνδέσεων που φέρεται να έχουν τα μέλη της συμμορίας, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι είχαν λόγο ακόμα και για προσαγωγές σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Φοβόταν για τη ζωή του

Την Πέμπτη οδηγήθηκαν στην 25η τακτική ανακρίτρια πέντε ακόμα κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο ......
.κύκλωμα που οργάνωσε απαγωγές και εγκληματικές δραστηριότητες. Πρόκειται για τους Γιώργο Τρομπούκη, Γιάννη Θώδη, Χαράλαμπο Μουστάκα, Ιωάννη Θοδωράκη και Ιωάννα Χήρα (σύζυγος Παναγιώτη Βλαστού). Και οι πέντε μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Στην υπόθεση κατηγορούνται άλλα έξι πρόσωπα, εκ των οποίων πέντε φυλακισμένοι, που θα αρχίσουν να απολογούνται από την Δευτέρα και ένας ακόμη που διαφεύγει τη σύλληψη.

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης (Εργολάβος Δημοσίων Έργων) υποστήριξε πως αν δεν έδειχνε ότι συνεργαζόταν με τον Παναγιώτη Βλαστό, ο βαρυποινίτης θα τον δολοφονούσε. "Ευχαριστώ το Θεό που είμαι κατηγορούμενος. Καλύτερα κατηγορούμενος παρά κάτω από το χώμα", φέρεται να είπε. Επιπλέον, σε συνομιλίες που είχε με τον Παναγιώτη Βλαστό ο επιχειρηματίας φέρεται να ζητά από το συνέταιρό του Χρήστο Καλογρίτσα, να μεσολαβήσει στο κουμπάρο του, Παναγιώτη Καμμένο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταγωγή του βαρυποινίτη.

Σε έντονο ύφος ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας διέψευσε οποιαδήποτε σχέση του με τους κατηγορούμενους και απείλησε μη μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση. "Εγώ δεν ξέρω κανέναν από τους κατηγορουμένους, ούτε τους έχω δει ποτέ, ούτε θέλω να τους δω στη ζωή μου. Κανένας ποτέ δεν τόλμησε να μου ζητήσει χάρη τέτοιου είδους. Ούτε ο κύριος Καλογρίτσας που μπορεί να με πάντρεψε, ούτε η μητέρα μου η ίδια ούτε τα παιδιά μου", είπε ο κ. Καμμένος.

Εμπλοκή Μαρκογιαννάκη - Σαλμά

Δεύτερο πολιτικό πρόσωπο που οι κακοποιοί ενέπλεξαν στις συνομιλίες τους ήταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καθώς ο μέχρι πρότινος διευθυντής των Φυλακών Αγιάς Χανίων, Μιχάλης Κυριακάκης, , σε συνομιλία με τη σύζυγο του κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού, επικαλείται τη σχέση του με τη σύζυγο του αναπληρωτή Υπουργού.

Ζήτημα προέκυψε και για τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά μετά την αποκάλυψη πως η διευθύντρια του γραφείου του, Μαρία Σωτηρίου, είχε εντάξει τον Γιώργο Τρομπούκη στο ψηφοδέλτιό της κατά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, όταν ήταν υποψήφια δήμαρχος Αμφιλοχίας, κάτι που την ανάγκασε να παραιτηθεί." Όλα όσα αναφέρονται στο πρόσωπό μου είναι στο σύνολό τους παντελώς αβάσιμα, ανυπόστατα, ψευδή, αναπόδεικτα και συκοφαντικά", απάντησε ο κ. Σαλμάς.

Αξιωματούχοι της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν όλες τις επαφές που είχε ο Παναγιώτης Βλαστός στη Κρήτη, προσπαθώντας να καταλάβουν γιατί επιθυμούσε διακαώς τη μεταγωγή του από τις φυλακές Τρικάλων, στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Τέσσερις σακούλες γεμάτες λεφτά

Εκτός από τον Τρομπούκη, στην ανακρίτρια απολογήθηκε και ο Γιάννης Θώδης, υπάλληλος στην εταιρία του, ο οποίος παραδέχθηκε πως είδε τέσσερις σακούλες σκουπιδιών γεμάτες χαρτονομίσματα των 200 ευρώ. "Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τόσα χρήματα. Εγώ, βλέποντας τον Τρομπούκη πόσο τρομαγμένος ήταν, τον ρώτησα τί συμβαίνει και τότε μου είπε εκείνος ότι τα λεφτά αυτά είναι από την απαγωγή που ακούγαμε στη τηλεόραση και ότι ο Βλαστός τον πήρε και του ζήτησε να τα ξεπλύνει".

Έρευνες για το κρησφύγετο

Την ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου "χτενίζουν" άνδρες της Αστυνομίας δείχνοντας φωτογραφίες των συλληφθέντων σε κατοίκους της περιοχής, προσπαθώντας να διαπιστώσουν πώς κινήθηκαν οι κατηγορούμενοι ώστε να εντοπίσουν το κρησφύγετο της σπείρας.

Οι έρευνες στρέφονται και στο Ζευγολατιό Κορινθίας, καθώς ο Περικλής Παναγόπουλος, στη λεπτομερέστατη κατάθεση που είχε δώσει, έδειχνε να θυμάται πως κατά τη διάρκεια της αρπαγής του, άκουσε να μιλούν για τα διόδια της περιοχής.
skai