Απάντηση Τσίπρα στον Λ. Κύρκο


Με την ομιλία του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και θα υπάρχει γιατί έχει μέλλον τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Λ. Κύρκο, που σε δημόσια τοποθέτηση του ζήτησε τη διάλυση του, δημιουργώντας προβληματισμό στους κόλπους της Αριστεράς για την επόμενη ημέρα. Ο κ. Κύρκος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «ένα λάθος, που πληρώθηκε με ήττα».
Πάντως, στελέχη όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης άσκησαν κριτική στην ηγεσία του ΣΥΝ, κράτησαν όμως κι αποστάσεις από τη δήλωση του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς. Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Νίκος Χουντής δήλωσε ότι αυτό που κρατά είναι το θερμό συγχαρητήριο τηλεφώνημα του κ. Κύρκου για την εκλογή του στην ευρωβουλή.
Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από όποιον αμφισβητεί την ηγεσία να το πράξει ευθέως και τόνισε ότι ήταν κατώτερο των προσδοκιών και των στόχων το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.....
Η ΚΠΕ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την εισήγηση και το κλείσιμο του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, που θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης, η οποία θα διεξαχθεί στις οργανώσεις και τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων, η ΚΠΕ θα συνέλθει εκ νέου.
Στη συνεδρίαση ετέθη αντιπαραθετικά σε ψηφοφορία κείμενο εκτιμήσεων εκ μέρους της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Η Ανανεωτική Πτέρυγα πρότεινε η αναζήτηση των αιτίων της εκλογικής ήττας να στραφεί στην πολιτική γραμμή που ακολούθησε ο ΣΥΝ το προηγούμενο διάστημα. Πρότεινε επίσης αλλαγές στην πολιτική και τις συνεργασίες του κόμματος, «απολύτως εφικτές και πραγματοποιήσιμες στο πλαίσιο της γενικής μας κατεύθυνσης» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
«Δυστυχώς, ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΚΠΕ δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις αυτές. Φαίνεται ότι το μήνυμα της κάλπης δεν ελήφθη» αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση της η Ανανεωτική Πτέρυγα