Το μήνυμα της Λήμνου και ο Αλογοσκούφης

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Τελικά είναι πολιτικά χυδαίος.. Για τον πρώην υπουργό οικονομικών ο λόγος. Τον κ. Γιώργο Αλογοσκούφη. Επιχειρεί να επιστρέψει δια της πλαγίας οδού στο προσκήνιο με την συγγραφή ή την συρραφή μιας κουρελούς επιθετικών κειμένων έναντι όλων όσων αμφισβήτησαν την καταστροφική του πολιτική. Το απορίας άξιον δεν είναι ότι προσφέρθηκε διαμεσολαβητής που δια της εκδοτικής του σφραγίδας επικυρώνει τις υποχθόνιες σκέψεις του.. Στην λογική της οικονομικής ωφέλειας όλα είναι διαπραγματεύσιμα. Ακόμη και το ψεύδος. Ή πιο σωστά κυρίως αυτό. Αρκεί ο αφελής αγοραστής να έχει εκ των προτέρων επιβεβαιωθεί για να είναι το ρίσκο της έκδοσης μηδαμινό. Το απορίας άξιον είναι το απύθμενο θράσος του συγγραφέα ο οποίος ως νεόκοπος Γκαίμπελς επιχειρεί να αντιστρέψει τον καθρέφτη της πραγματικότητας προκειμένου να εκλάβουμε τα παπούτσια για καπέλο!

Γράφει λοιπόν: Πολλές δημόσιες επιχειρήσεις μπορεί και πρέπει να αποκρατικοποιηθούν ή να καταργηθούν, πολλοί δημόσιοι οργανισμοί χρειάζεται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν.

Ø Ώστε έτσι. Αν δεν με απατά η μνήμη μου όλα τα κρατικά φιλέτα έχουν από της βασιλείας του εκποιηθεί. ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΔΙΟΔΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ, μερικώς η ΔΕΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, είχε αυτός ανοίξει τον δρόμο ανεξαρτήτως του αν επιλογή για δικούς του λόγους ήταν η AEGEAN και όχι ο Mister Mig και άλλες πολλές των οποίων ουκ έστιν αριθμός. Αποτέλεσμα. Οι εργασιακές σχέσεις κονιορτοποιήθηκαν, οι εργαζόμενοι μεταλλάχθηκαν σε κατ’ αποκοπή απασχολούμενους, η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία εκτινάχθηκε στα όρια της ρήξης του κοινωνικού ιστού οδηγώντας τον πληθυσμό σε ατομικές λύσεις εγκληματικού περιεχομένου και επιτείνοντας ως εκ τούτου την δημόσια ανασφάλεια, ενώ το δημόσιο χρέος ως μη όφειλε υπερδιπλασιάστηκε!!! Πρόκειται για μια μερική καταγραφή από το αγλάισμα των επιτευγμάτων του την «τιμή» των οποίων επέστρεψε απρόσκλητος να υπερασπιστεί. Δεδομένου ωστόσο πως τα ελάχιστα εναπομείναντα στο δημόσιο βρίσκονται στα αζήτητα και ότι στις αγοραίες συνειδήσεις πολιτικοί συναισθηματισμοί δεν χωρούν, διαισθάνομαι πως ο πρώην υπουργός οικονομίας με τις αόριστες αναφορές του στα υπόλοιπα του δημοσίου ύπουλα αλληθωρίζει!! Γιατί αναφέρεται στο ολοκληρωτικά εκποιημένο παρελθόν, ενώ υπαινίσσεται το προσοδοφόρο μέλλον προσβλέποντας στο ξεπούλημα της δημόσιας υγείας, της τριτοβάθμιας παιδείας και των ασφαλιστικών ταμείων, προς όφελος των ασφαλιστικών εταιριών των εκπαιδευτηριαρχών και των κλινικαρχών έτσι ώστε να ταϊστούν οι κροταλίες της αγοράς που από καιρό θορυβούν για να δηλώσουν την εθνικά δηλητηριώδη ύπαρξή τους.

Αλλού τονίζει. Στο ασφαλιστικό μας σύστημα, του οποίου οι προοπτικές είναι τραγικές. Η τελευταία μεταρρύθμιση, αν και στη σωστή κατεύθυνση, δεν επαρκεί. Διότι τα βάρη μεταφέρθηκαν πίσω στον προϋπολογισμό. Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Ø Η απόλυτη επιβεβαίωση της ρήσης πως ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Πάντα Για να το απολαύσει υποθέτω. Διαφορετικά δεν εξηγείται η όψιμη παρέμβασή του στο ασφαλιστικό όταν ο ίδιος είναι φανατικός οπαδός της ανασφάλιστης εργασίας, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών της μερικής απασχόλησης και της μονομερούς αποκλειστικά από τους εργαζόμενους χρηματοδότησης του ασφαλιστικού. Άλλωστε από τότε που ανέλαβε ως υπουργός ουδέποτε τήρησε τα δια νόμου επικυρωμένα περί της τριμερούς χρηματοδότησης του ασφαλιστικού και του κουμπαρά αλληλοβοηθείας. Δισεκατομμύρια έχουν χαθεί από το ΙΚΑ στην βάση των αποφάσεών του. Εάν σε αυτά συμπεριληφθούν οι ατιμώρητες εισέτι βουτηχτές δια μέσου των ομολόγων στα ασφαλιστικά ταμεία και το μπιζάρισμα του 13% των αποθεμάτων τους σε υψηλού κινδύνου μετοχικά προϊόντα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως ο κ. Αλογοσκούφης εννοεί την στατιστική διαχείριση του ασφαλιστικού με βάση το Θατσερικό μοντέλο. Πληρώνεις εσύ, ο λαός, τρώω όμως μόνον εγώ ο τραπεζίτης ασφαλιστής.. Να θυμίσω ότι κατά το πρότυπο της Θάτσερ χιλιάδες Βρετανοί έχασαν στα καζίνο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών τους κόπους μιας ζωής παρασυρόμενοι από τις νεοφιλελεύθερες σειρήνες που τους μήνυαν πως αν επένδυαν τα χρήματά τους σε ιδιωτικά ασφαλιστικά κέντρα θα πολλαπλασίαζαν τα συντάξιμα εισοδήματά τους. Κι όταν έφθασε το δια ταύτα άκουσαν κυνικά το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος αφού επενδύθηκαν σε ατυχείς επιχειρηματικές απόπειρες.!! Και επί τη ευκαιρία να σας αποκαλύψω ότι οσονούπω θα ξεραθούμε στον πτωχευτικό κρότο δύο μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών. Κρατήστε το..

Όμως ως εδώ και μη παρέκει. Στην Λήμνο το είπαν και το εννοούσαν. Βούτηξαν τα τσιράκια του Παπαθανασίου στην θάλασσα υπό το ακλόνητο επιχείρημα πως αφού για τα πλοία μεταφοράς αγαθών και ανθρώπων, δάσκαλους καθηγητές και γιατρούς Λήμνος γιοκ, τότε γιοκ φορολογικό χρήμα για τα αρπακτικά των Αθηνών. Απολύτως αιτιολογημένη ανταρσία το μήνυμα της οποίας αν δεν αποκωδικοποιηθεί έγκαιρα και έγκυρα τότε το παράδειγμα της Λήμνου θα προκαλέσει ένα ντόμινο στην ισοπεδωτική κίνηση του οποίου θα καταρρεύσει όλη η χώρα.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr