Τρομοκρατική επίθεση στα Πατήσια Με 20 σφαίρες εκτέλεσαν αστυνομικό

Με τουλάχιστον 15-20 σφαίρες τρομοκράτες «γάζωσαν» 41χρονο αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πατέρα ενός παιδιού, σήμερα στις 06.20 ενώ εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης συζύγου κατηγορούμενου για την υπόθεση του ΕΛΑ στην διασταύρωση των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου στα Πατήσια και η οποία βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν μόνος του μέσα σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας και 20 λεπτά νωρίτερα είχε αναλάβει υπηρεσία. Ξαφνικά λίγο μετά τις 6 το πρωί δυο ή τρία άτομα προσέγγισαν το αυτοκίνητο από διαφορετικές πλευρές ξαφνιάζοντας τον αστυνομικό. Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος του με αποτέλεσμα ορισμένες από τις σφαίρες να τον κτυπήσουν θανάσιμα στο στήθος και στο κεφάλι. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή μέσα από πάρκο προς την οδό Πατησίων όπου εκτιμάται πως τους ανέμεναν συνεργοί τους με μοτοσικλέτες.

Αξιωματικοί του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία αστυνομικού και ανέφεραν πως η συγκεκριμένη γυναίκα φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως. Επίσης επεσήμαναν πως στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες διαφορετικών διαμετρημάτων οι οποίοι έχουν σταλεί για εξέταση στα εργαστήρια της αστυνομίας. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά δολοφονείται στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Βασίλης Τσιατούρας προκειμένου να ενημερωθεί από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που χειρίζονται την υπόθεση.

Πηγή