ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ, ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε.


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Μια τα παπαγαλάκια, την άλλη οι αποδράσεις των μεγαλοστελεχών της Siemens, την παράλλη οι Οικολόγοι που μας ζητάνε να μετονομάσουμε πλατείες και δρόμους της Θεσσαλονίκης σε πλατείες Κεμάλ Ατατούρκ- προφανώς για να τον ευχαριστήσουμε επειδή δεν εξολόθρευσε όλο το γένος των Ελλήνων- μόνο για Ευρωπαϊκά θέματα δεν μιλάμε σε αυτές τις εκλογές. Δεν είναι συμπτωματικό το γεγονός επειδή η νεοφιλελεύθερη δεξιά κυβέρνηση μας που ασμένως εφαρμόζει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης θα έπρεπε να απολογείται συνεχώς για τις αντεργατικές, νεοφιλελεύθερες, και μισάνθρωπες πολιτικές της υπερ των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και γενικότερα αυτού που γνωρίζουμε ως ολιγαρχία. Αυτές είναι οι πολιτικές του νεοφιλελεύθερου κονκλάβιου των Βρυξελλών. Για να το πούμε αναλυτικότερα 22 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δεξιές κυβερνήσεις. Ας μην περιμένουμε χαϊρι και προκοπή εμείς οι εργαζόμενοι, εκτός και αν πάμε στις εκλογές και καταψηφίσουμε αυτές τις πολιτικές ανεξάρτητα από κόμματα. Η ντόπια ολιγαρχία περνάει το lifestyle μήνυμα της αποχής μας με το να πάμε παραλία Αρκεί να θυμηθούμε ποιές είναι αυτές οι πολιτικές.
1. Ευέλικτη εργασία και ωράριο πάνω από 65 ώρες που μας γυρνάει στο 1919. Ήδη οι δεξιές ευρωπαίκές κυβερνήσεις έχουν ακολουθήσει όλες εκείνες τις απαραίτητες διαδικασίες για να το εφαρμόσουν κατ΄εντολή του κεφαλαίου. Η εισήγηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Ισπανίας για περαιτέρω επεξεργασία ώστε να μην εφαρμοσθεί απλά το φρενάρησε για κάποιο χρονικό διάστημα. Είναι μια πρώτη νίκη της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά δυστυχώς υπερτερούν οι δεξιές κυβερνήσεις.
2. Οι χωρίς όριο απολύσεις για να μεγιστοποιηθεί ο πλούτος των κεφαλαιούχων που υποστηρίζουν τις δεξιές κυβερνήσεις. Δεν κρύβονται μάλιστα και κατεβαίνουν στην πολιτική, όπως είναι η περίπτωση Μπερλουσκόνι στην Ιταλία.
3. Η υψηλή ανεργία που δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της σε ανθρώπους πάνω από τα 40. Η ίδια η Ε.Ε. μας λέει ότι σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών, το πιο ανησυχητικό χαρακτηριστικό του προβλήματος της ευρωπαϊκής ανεργίας είναι οι μόνιμοι άνεργοι οι οποίοι αποτελούν το 50% και άνω του συνολικού αριθμού των ανέργων. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πρωτοφανές στην έκταση του για τον κόσμο ολόκληρο. Ένας στους δύο άνεργους απέχει μόνιμα εκτός της παραγωγικής διαδικασίας. Αυτούς τους ανέργους τους έχει περιθωριοποιήσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική των δεξιών Ευρωπαϊκων κυβερνήσεων.
4. Η έλλειψη του Κοινωνικού κράτους που είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της νεοφιλελεύθερης Ευρωπαϊκής Δεξιάς.
5. Η υψηλή ανεργία των γυναικών και η ........

επίθεση εναντίον της μητρότητας και των ασφαλιστικών διακιωμάτων τους.
6. Η ανεργία των νέων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα ανεξάρτητα από την όποια υψηλή ή μη κατάρτιση τους.
7. Η συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Αυτό που ορίζεται από τους οικονομολόγους ως Κινεζοποίηση των μισθών μας.
8. Η κατάργηση της Δημόσιας παιδείας, του Δημόσιου Πανεπιστημίου με τον χαρακτήρα που γνώρισε η Ευρώπη και η εισαγωγή του θεσμού του ιδιωτικού πανεπιστημίου σε στυλ fast food που είναι προνόμιο των εχόντων εις βάρος των παιδιών που προέρχονται από χαμηλά και μέσα εισοδήματα.
9. Η ολοένα συρρικνούμενη μεσαία τάξη και η δημιουργία μιας νέας τάξης που μας είναι γνωστή ως νέοπτωχοι. Άνθρωποι που είχαν και δεν έχουν πια λόγω των οικονομικών πολιτικών της Ε.Ε.
10. Την υψηλή φορολογία των εισοδημάτων μας με εντολή Βρυξελλών που παραμένει ασυγκράτητη.
11. Την αλαζονική γραφειοκρατία των μανδαρίνων των Βρυξελλών και την εξίσου αλαζονική και μισητή συμπεριφορά των οικονομικών Επιτρόπων που θυμίζουν συμπεριφορά Βέρμαχτ και S.S.
12. Την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.
13. Την ιδιωτικοποίηση των κρατικών οργανισμών και της κρατικής περιουσίας.