Ευρωεκλογές-Ψήφος ή Αποχή;

Γράφει ο Ανταίος

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία γύρω από το θέμα της αποχής η μη από τις εκλογές που έρχονται.
Κάποιοι ,λένε πως με την αποχή απαξιώνεται η Δημοκρατία.'Οτι με αυτό τον τρόπο δεν αναγνωρίζονται οι θυσίες και το αίμα εκείνων που πάλεψαν για να έχουμε εμείς σήμερα αυτό το δικαίωμα,κλπ.
Από την άλλη,υπάρχουν εκείνοι που έχουν την άποψη πως το παιχνίδι είναι στημένο,πως δεν αλλάζει τίποτα ή το χειρότερο-πως όλοι είναι ίδιοι!
Και οι δυο απόψεις έχουν γερά επιχειρήματα και ακούγονται φαινομενικά (η κάθε μια ξεχωριστά),σωστές.
Κατά την άποψή μου όμως και οι δυο είναι λάθος,γιατί παίρνουν ως βάση και ως δεδομένο πως αυτό που έχουμε είναι Δημοκρατία!
Και ερωτώ.
Πιστεύεται,ειλικρινά πως στη χώρα μας αποφασίζει ο λαός για το μέλλον του;
Πότε και ποιος ,για παράδειγμα,ζήτησε την άποψή μου (ως κυρίαρχο λαό)για να βάλει τη χώρα στο ΝΑΤΟ;(**Αδιάφορο και εκτός θέματος,αν ήταν σωστό ή λάθος)
Απλά μου το επέβαλαν!
Ποιος και πότε με ρώτησε αν θέλω να μπει η χώρα μου στην ΕΟΚ;(**)
Απλά μου το επέβαλαν!
Ποιος και πότε με ρώτησε αν θέλω ή όχι το ευρωσύνταγμα;(**)
Απλά μου το επέβαλαν!
Ποιος και πότε με ρώτησε αν θέλω να μπει η Τουρκία στην ΕΕ;(**)
Απλά μου το επιβάλλουν!
Ποιος και πότε μου ζήτησε την άποψή μου για το .........
Μακεδονικό,το σχέδιο Ανάν,κλπ;(**)
Τελικά,πότε ήταν η τελευταία φορά που κληθήκαμε να αποφασίσουμε (Εμείς)ως κυρίαρχος λαός,για κάποιο σημαντικό θέμα που αφορά την χώρα μας και το έθνος μας;
Να σας πω εγώ.
Οι περισσότεροι από εμάς ΠΟΤΕ!
Αρκετοί,από την 8η Δεκεμβρίου του 1974(!!) που ψήφισαν για το πολιτειακό!
Δηλαδή με λίγα λόγια, εδώ και 35 χρόνια δεν κρίθηκε απαραίτητο ούτε μας θεώρησαν ώριμους να ψηφίσουμε και να αποφασίσουμε,για μια σειρά σοβαρότατων θεμάτων!
Πολλές φορές στο παρελθόν είχα αναρωτηθεί:Αφού αυτοί αποφασίζουν για τα πάντα χωρίς να με ρωτάνε (βέβαια,πάντα για το καλό μου),τι στο καλό θέλουν τη ψήφο μου;
Τελικά κατάλαβα.
Αυτό που θέλουν από μένα δεν είναι η ψήφος μου!
Αυτό που θέλουν από μένα είναι να τους Ν ο μ ι μ ο π ο ί σ ω!
Τα ψηφοδέλτιά τους δεν έχουν κομματικά σύμβολα και υποψήφιους!Είναι λευκά σαν ανοιχτές επιταγές,που αυτοί συμπληρώνουν το ποσό που θα πληρώσω εγώ μετά!
Ναι-θα πουν κάποιοι,αλλά με τη ψήφο μας ανεβάζουμε και κατεβάζουμε κυβερνήσεις.
Θα διαφωνήσω με αυτή την άποψη,γιατί αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε αλλαγή κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο,κατά την άποψή μου,παρά αναδιάρθρωση διοικητικού συμβουλίου πολυεθνικής εταιρίας!
Και για να μη σας κουράσω παραθέτοντας πλήθος αποφάσεων,θα πω απλά το εξής:
Για το 99% των αποφάσεων που λαβαίνει μια κυβέρνησή μας ,εσύ δεν ήξερες τίποτα γι' αυτές όταν την ψήφιζες!
Γίνεται φανερό λοιπόν με όλα τα παραπάνω,πως δεν είμαι υπέρ μιας παθητικής αποχής.Δεν είμαι υπέρ της άποψης εκείνης που σε θέλει καθισμένο στη γωνία,αμέτοχο να παρακολουθείς τις εξελίξεις λέγοντας μοιρολατρικά,<<τίποτα δεν αλλάζει,όλοι είναι ίδιοι ,κλπ>>.
Αλλά είμαι υπέρ της ενεργούς,δυναμικής αποχής που θα τους αναγκάσει να με υπολογίζουν,να μου λένε την αλήθεια,να με σέβονται,να με ενημερώνουν για όλα,να ζητάνε τη γνώμη μου,και μετά την ψήφο μου!
Με αυτό το σκεπτικό,θεωρώ πως τιμώ το αίμα και τις θυσίες αυτών που αγωνίστηκαν για αληθινή Δημοκρατία,και μάλιστα πιστεύω πως συνεχίζω τους αγώνες τους για την εδραίωσή της!

Σκεφθείτε λοιπόν,πότε μας υπολόγισαν,πότε μας είπαν την αλήθεια,πότε μας σεβάστηκαν,πότε μας ζήτησαν την γνώμη μας,και αποφασίστε.
Να ξέρετε όμως το εξής:
'Ενα έθνος,ένας λαός που δε μπορεί ή δεν του δίνουν το δικαίωμα να αποφασίζει για το μέλλον του αλλά του το επιβάλλουν,δεν έχει λόγο ύπαρξης και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα πάψει να υφίσταται,όπως τόσα άλλα έθνη στην ιστορία!