Μια έδρα στην Ευρωβουλή και για σένα !

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Με αφορμή το πολύ ενδιαφέρον άρθρο σου που διάβασα στο Ελληνικό καφενείο (Διαβάστε εδώ)κύριε Ανδρικόπουλε θέλω να σου εκθέσω μερικές σκέψεις μου .
Γράφεις για το κόμμα των Οικολόγων ότι …… «στην περίπτωση που θα εισπράξουν πάνω από μηδέν κόμμα τόσο επί τοις εκατό, σας υπόσχομαι πως στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές θα συστήσω κόμμα ψαράδων» …..
Ξέρεις βέβαια ότι δεν είναι δυνατόν να συστήσεις ένα κόμμα ψαράδων και να πιάσεις πάνω από μηδέν κόμμα τόσο τοις εκατό σαν εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωπαϊκές εκλογές.
Συνολικά 33 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές και μερικά από αυτά έχουν σημαντικούς επικεφαλείς και άλλα βαριές ιδεολογικές πλατφόρμες . ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ; Ο πολύς κόσμος ξέρει μόνο πέντε από αυτά και ανάμεσα τους βέβαια τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ . Τους οικολόγους που αργότερα μας τους είπαν οικολόγους πράσινους και τους οποίους ενώ τα γκάλοπ τους έδειχναν να μπαίνουν στην Ευρωβουλή κανείς από όσο ξέρω δεν γνώριζε ούτε ποίοι είναι και φυσικά τίποτα γιά κανέναν τους .
Μην το λες ούτε για αστείο . Δεν είναι δυνατόν να συστήσεις ένα οποιοδήποτε κόμμα και να εισπράξεις πάνω από μηδέν κόμμα τόσο τοις εκατό σαν εκλογικό αποτέλεσμα αν αυτοί που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα και καθοδηγούν τους ψηφοφόρους δεν σου έχουν δώσει τις ευλογίες τους .
Να σου εξηγήσω εγώ πως γίνονται αυτά τα πράγματα .
Πρέπει πρώτα κάποιοι άλλοι να .......

σκεφτούν πριν από εσένα για σένα , ότι χρειάζεται ένα κόμμα για τους δικούς τους λόγους . Ας πούμε για τώρα , ένα κόμμα που θα εισπράξει την λαϊκή δυσαρέσκεια ,( να μην παραπέσει σε ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ αυτή η μεγάλη δυσαρέσκεια ! ).
Εσύ κάποια στιγμή μαθαίνεις , από τα μέσα ενημέρωσης, ότι κάποιο κόμμα , ας το πούμε το κόμμα της «Κάθαρσης», συζητιέται πολύ από τον κόσμο και πάει πολύ καλά στις δημοσκοπήσεις . Ρωτάς και κανείς δεν ξέρει ακόμα να σου πει όχι το πρόγραμμα του αλλά ούτε καν από ποιους αποτελείτε . Και όμως πάει καλά ! Πολύ καλά μάλιστα !!!!
Οι δημοσκοπήσεις (τα γκάλοπ όπως τα λέμε στα Ελληνικά) δείχνουν ότι το κόμμα της «Κάθαρσης» θα μπει στην Ευρωβουλή !!!!!
Εσύ είσαι ένας κατά τα φαινόμενα αξιοπρεπής κύριος και με μια κάποια κοινωνική δράση .
Ένα πρωί , δυο τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές κάποιοι κύριοι , έρχονται στο γραφείο σου και σου προσφέρουν μια έδρα έτοιμη στην Ευρωβουλή . Σου ανακοινώνουν ότι , αν θέλεις , εσύ βρίσκεσαι πίσω από αυτό το κόμμα της «Κάθαρσης» και ότι εσύ μαζί με μερικούς άλλους φίλους σου το έχετε ιδρύσει .
Τώρα μη σου βάλω άλλες ιδέες και αρχίζεις να ελπίζεις πως κάποιο πρωί μπορεί να έλθουν σε εσένα ή σε εμένα . Ξέχασε το πρέπει από χρόνια να έχεις δώσει δείγματα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους χαλάσεις τη σούπα ,και πολύ πιθανόν από την αρχή να έχεις συμπράξει στο στήσιμο της δουλειάς .
Εγώ μέχρι και σήμερα δεν ξέρω ποίοι είναι αυτοί οι οικολόγοι ούτε θέλω να μάθω . Απλά περιγράφω πως δουλεύει το σύστημα και πως γίνονται τα πράγματα .
Το πρόβλημα που με απασχολεί εμένα είναι πολύ ποιο σοβαρό . Το πολιτικό μας σύστημα είναι σάπιο και η ψήφος μας , τόσο από το λαό , όσο και από τους πολιτικούς , είναι παγιδευμένη στο ΡΟΥΣΦΕΤΙ .
Φοβάμαι ότι αν υπάρξει και σχετικό ενδιαφέρον θα χρειαστεί να επανέλθω , πάντως γι κάθε ενδεχόμενο σας καταθέτω και αυτή μου την σκέψη .
Ελάχιστοι από αυτούς που υπήρξαν διαχρονικά Υπουργοί υπηρέτησαν ευσυνείδητα και με αγάπη τον τόπο . Εγώ δεν θα σας πω ποιοι είναι ! Αν δεν τους ξέρεται αναζητήστε τους προσεκτικά και βρέστε τους μόνοι σας . Έχετε καιρό μέχρι τις Εθνικές εκλογές . Αφού τους εντοπίσετε ψηφίστε τους αν νομίζετε . Αφήστε όμως εκτός βουλής όλους τους άλλους και τα παιδιά και τα ανίψια τους .Μην ακούτε που σας λένε ότι υπάρχει πολυσταυρία .Εσείς βάλετε ένα μόνο σταυρό .
Κάθε ψήφος ,κάθε σταυρός που δίνεται σε ανάξιο πολιτικό είναι ένα καρφί στο σταυρό της Πατρίδας.

Λεωνίδας Ορφανουδάκης
leonidasorf@gmail.com