Μυστική σύσκεψη για διορισμούς στην Ν Δ

Οδηγίες Αγγέλου στους διευθυντές υπουργών και υφυπουργών για άμεση ικανοποίηση γαλάζιων αιτημάτων. Κόντρες για τη μοιρασιά της πίτας, καταγγελίες για αλαζονική συμπεριφορά υπουργών.
Την άμεση προώθηση ρουσφετιών και την παροχή διαβεβαιώσεων για αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στους ψηφοφόρους της ΝΔ μετά την 7η Ιουνίου, υιοθετεί ως πολιτική επιλογή η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει στο «παρά πέντε» των ευρωεκλογών την κομματική βάση της ΝΔ.....
Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος αποτελεί -σύμφωνα με τα στελέχη της Ρηγίλλης- το «κλειδί» για τη μείωση της διαφοράς που χωρίζει σήμερα τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ και γι αυτό το Μέγαρο Μαξίμου ανέλαβε να δώσει άμεσα τις σχετικές οδηγίες προς τα υπουργεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Γ. Αγγέλου, συνεκάλεσε μυστική σύσκεψη στη Ρηγίλλης, στην οποία μετείχαν οι διευθυντές των γραφείων όλων των υπουργών και των υφυπουργών της κυβέρνησης. Στόχος της συνάντησης αυτής, η οποία κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ήταν να δοθούν οδηγίες:
Για άμεση προώθηση αιτημάτων που έχουν υποβάλει παράγοντες της κομματικής βάσης της ΝΔ.
Για τακτικότερη επικοινωνία των διευθυντών των υπουργείων με στελέχη του κόμματος και με τους βουλευτές.
Για παροχή υποσχέσεων ότι μετά τις εκλογές θα αλλάξει η συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους ψηφοφόρους της ΝΔ.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποτυπώθηκε εν πολλοίς το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Οι διευθυντές των υπουργείων αντάλλαξαν μεταξύ τους αιχμές αλλά και ευθείες βολές, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για αλαζονική συμπεριφορά υπουργών, για «κλειστές πόρτες» και για αποκλεισμό της κομματικής βάσης από τα κέντρα των αποφάσεων.
Η σύσκεψη ξεκίνησε με μία σύντομη εισήγηση του κ. Γ. Αγγέλου, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να δώσουν και οι διευθυντές των γραφείων των υπουργών την εκλογική μάχη. Επεσήμανε την ανάγκη να τονωθεί το ηθικό των κομματικών στελεχών και σημείωσε ότι πρέπει έστω και τώρα να ανοίξουν οι πόρτες των γραφείων των υπουργών.
Σημείωσε ότι τα αιτήματα που υποβάλλονται πρέπει να εξετάζονται και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είτε να υλοποιούνται είτε οι διευθυντές των υπουργών να εξηγούν στα κομματικά στελέχη τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να προωθήσουν το ρουσφέτι.
Ζήτησε επίσης να είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση κατά την οποία το κόμμα δεν μπορέσει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εκλογικών αντιπροσώπων, να βοηθήσουν οι ίδιοι.
Λίγα λεπτά μετά κι ενώ είχε ξεκινήσει η συζήτηση, υπήρξαν καταγγελίες ότι συγκεκριμένοι διευθυντές (μη παραγωγικού υπουργείου) δεν απαντούν στα τηλέφωνα ακόμη κι όταν καλούνται από υπουργούς ή υφυπουργούς.
«Οταν δεν συζητάτε με τους υπουργούς πώς θα συζητήσετε με τους πολίτες;», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Επίσης, διευθυντής υπουργείου παρουσίασε αιτήματα τα οποία ο ίδιος είχε υποβάλει σε άλλον υπουργό και τα οποία, παρά τις υποσχέσεις, δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη.
Ο κ. Αγγέλου παρενέβη πριν το κλίμα οξυνθεί περισσότερο και ζήτησε από όλους να χαμηλώσουν τους τόνους, να δώσουν τώρα τη μάχη των ευρωεκλογών και δεσμεύθηκε ότι αμέσως μετά την αναμέτρηση θα αλλάξουν πολλά στο θέμα της στάσης και της συμπεριφοράς των υπουργών και των υφυπουργών απέναντι στους βουλευτές και στους πολίτες.