"Καταζητείται" ο Παν. Φούρλας

Κατηγορείται για κατοχή αρχαίων αντικειμένων στο εξοχικό του στη Φθιώτιδα έπειτα από καταγγελία.
Ένταλμα για τη σύλληψη του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και γενικού γραμματέα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας έχει εκδοθεί από την εισαγγελία Λαμίας, για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων έπειτα από καταγγελία πως υπάρχουν αρχαία στο σπίτι του στη Φθιώτιδα.
Ο Παναγιώτης Φούρλας είναι εξαφανισμένος -προφανώς για να γλιτώσει τη διαδικασία του αυτοφώρου που λήγει στις 12 το βράδυ.
Ειδικότερα, αστυνομικοί από την ασφάλεια Λαμίας και αρχαιολόγοι από την ΙΔ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στη Λαμία, ύστερα από καταγγελίες πήγαν στο πατρικό σπίτι του πρ. αρχηγού του ΠΣ, στο χωριό Καπνοχώρι της Υπάτης, όπου στον περίβολο του σπιτιού εντόπισαν, ανάμεσα σε άλλες μεγάλες πέτρες, κάποια λίθινα αντικείμενα τα οποία εντάσσονται στον νόμο περί αρχαιοτήτων. Τα ευρήματα φορτώθηκαν σε αυτοκίνητο και..... μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Εφορείας για να χαρακτηριστούν και να εκτιμηθεί η αξία τους.
Ο κ. Φούρλας, την ώρα της εφόδους από τους αστυνομικούς δεν ήταν στο σπίτι του και έτσι εκδόθηκε σήμα αναζήτησής του από την αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, προκειμένου να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου και να προσαχθεί στην εισαγγελία Λαμίας.
Σύμφωνα με συγγενείς του, που βρίσκονταν στο χωριό, «ο αρχηγός μάζευε κάποιες πέτρες για να φτιάξει μια βρύση, χωρίς να ξέρει τι ήταν και αν είχαν αρχαιολογική αξία. Άλλωστε τις είχε συγκεντρώσει στην αυλή του σπιτιού του και ούτε είχε λάβει κάποιο μέτρο προστασίας τους ή φύλαξης τους».
Οι επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας της Λαμίας αξιολόγησαν το θόρυβο ως «ιδιαίτερα υπερβολικό». Εκτιμούν ότι πρόκειται για «κάποια λίθινα αντικείμενα, όχι μεγάλης αξίας» και διευκρινίζουν ότι τα επιμέρους στοιχεία θα εκτιμηθούν από την αρμόδια επιτροπή, που θα συντάξει το πόρισμα, το οποίο θα περιληφθεί στη δικογραφία, που θα σχηματιστεί.
Για την εκτίμηση των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στην οικία του κ. Φούρλα συστάθηκε επιτροπή αρχαιολόγων οι οποίοι θα ανακοινώσουν στη συνέχεια τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.
www.kathimerini.gr