ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ Κ. ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΗΧ/ΓΟΣ-ΜΗΧ/ΚΟΣ (ΠΕ) Msc
10-05-2009
Κύριε Υπουργέ:
Με απόλυτο αιφνιδιασμό τον οποίο διαδέχτηκε βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τα αποτελέσματα αλλά και την διαδικασία που προηγήθηκε αυτών του διαγωνισμού των υπηρεσιών του υπουργείου σας που περιγράφεται στην με Αριθμ. Πρωτ.: 246263 εκδοθείσα στην Αθήνα, στις 21 Ιανουαρίου 2009 προκήρυξης και στην οποία με χαρά είχα λάβει μέρος .(Προκήρυξη Πλήρωσης 55θεσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού).
Τα ως άνω συναισθήματα δεν άπτονται του γεγονότος ότι δεν επιλέγηκα αλλά συνδέονται με την άγνοια εκούσια η ακούσια που φαίνεται να υπάρχει σε τόσο νευραλγικούς τομείς των μηχανισμών και των προσώπων που επελήφθησαν και εξετελεσαν τις....
διαδικασίες εκλογής των επιτυγχοντων. Αυτή την άγνοια θα αποδείξω περαιτέρω και για την πληρότητα του λόγου παραθέτω αυτούσιο το κείμενο της προκήρυξης που με αφορούσε. Υπογραμμίζω με κόκκινο τους τομείς εκείνους που και ο τελευταίος αδαής θα έβρισκε ότι κατ'ελαχιστον μπορώ να υπηρετήσω η τουλαχιστον να κληθώ να εξεταστώ ως προς το αληθές των προσόντων που παραθέτω συνοπτικά πιο κάτω και υπέβαλλα κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.
'ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
γ) Δώδεκα (12) θέσεις πτυχιούχων ή διπλωματούχων Μηχανικών με εξειδίκευση στα γνωστικά αντικείμενα: συστήματα κατασκευών, συστήματα αυτόματου ελέγχου, τεχνολογία κατεργασιών, ηλεκτρικές μηχανές, ολοκληρωμένα συστήματα υλικού και λογισμικού, συστήματα επεξεργασίας σημάτων και εικόνων, επιστήμη και τεχνολογία υλικών, τεχνολογία εκρηκτικών υλών, αεροναυπηγική τεχνολογία και επιστήμη, ναυτική και θαλάσσια τεχνολογία και επιστήμη'
Καταλαβαίνετε ότι βεβαίως δεν μπορώ να επανακαταθεσω τον φάκελο υποψηφιότητας μου εκ νέου με το παρόν , πάντως θα σας επισυνάψω το βιογραφικό μου σημειωμα και δημοσιεύοντας αυτο λαμβάνω και την ευθύνη αποδείξεως της αλήθειας των αναφερομένων στοιχείων σε αυτό.
Η έως τώρα επαγγελματική μου πορεία όσο και η εκπαιδευτική μου κατάρτιση η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ακόμη και τώρα επέβαλλαν και έκαναν αναγκαία την αποστολή του παρόντος στο πρόσωπο σας και κυρίως στο θεσμό τον οποίο εκπροσωπείτε.
Με όλο το σεβασμό που πρέπει να μας διακατέχει άρχοντες και αρχόμενους έτερους προς αλλήλους σας ρωτώ:
'Ο τελευταίος του καταλόγου των 12 επιτυχόντων Μηχανικών -και στους επισκιασμένους ιδιαιτέρως άνωθεν τομείς -από πλευράς προσόντων η μορίων αξιολόγησης ,σε τι υπερτερεί από κάποιον του οποίου το επαγγελματικό περίγραμμα τυπικών και ουσιαστικών προσόντων συνοψίζεται στα κατωθι:'
----8 έτη (1995-1999 και 2001-2003) σύνολο εμπειρίας στον τομέα κατεργασιών -συστημάτων κατεργασιών -τεχνολογίας υλικών -συστημάτων κατασκευών -τεχνολογία κατασκευών στην βιομηχανία OLYMPIC-TOOL SA,γνωστής υποκατασκευαστριας εταιρείας αεροναυπηγικού και άλλου πολεμικού υλικού και εξαρτημάτων .Η εν λογω εταιρεία ήταν στο διάστημα αυτό θυγατρική της Dassault .(Ενδεικτικό Project MIRAGE 2000-Pattriot :Αντισταθμιστικά οφέλη).
----2 έτη εμπειρίας στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΟΜ (1999-2001) και ενεργός συμμετοχή στα αντισταθμιστικά των Pattriot,IRIS κλπ.
----5 έτη (2003-2008) εμπειρίας στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θυγατρική της HDW (γνωστότατο Ναυπηγείο κατασκευής Υποβρύχιων στην Γερμανία ) και της ΤhyssenKrupp αργότερα και με εκπαίδευση στην τεχνολογία κατασκευής υποβρυχίων στην Γερμανία και συμμέτοχη στην ναυπήγηση των ελληνικών υποβρυχίων στην Ελλάδα Ματρωζος, Πιπινος , Κατσώνης , ΝEPTUNE II)
----1 έτος σε τομείς τεχνολογίας συγκολλήσεων σχεδιασμού ανάπτυξης προϊόντων στην εταιρεία GR-INOX.(Μάιος 2008-Απριλιος 2009)
----Δυο Μεταπτυχιακά διπλώματα σε τομείς που άπτονται μελέτης και ανάλυσης κατασκευών..
----Υποψήφιος Διδάκτορας της σχολής ΕΜΦΕ Του ΕΜΠ στον τομέα της επιστήμης και τεχνολογίας συνθέτων υλικων. Μελετητικό έργο και δημοσιεύσεις στους τομείς αυτούς.
----Εκπαιδευτικό έργο σε διάφορα ΙΕΚ των Αθηνών σε τομείς όπως Αντοχής Υλικών ,Τεχνολογίας Κατεργασιών ,Ηλεκτρομηχανολογικό Σχέδιο.
ΣΗΜ.Τα ετη 1995-2002 ειχα τον τιτλο Πτυχιουχος Μηχ/γος-Μηχ/κος ΤΕ (Τει Κοζανης).
Εξυπακούεται ότι για τα ανωτέρω έχουν συμπεριληφθει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στον φάκελο υποψηφιότητας μου με αριθμό Πρωτοκόλλου 176.
Τέλος ήθελα να σημειώσω ότι ανεξαρτήτως της απάντησης σας ως προς τα ανωτέρω ,συγχαίρω τους επιτυχόντες 12 Μηχανικούς και επιρρίπτω ευθύνες στο άτομο μου για το ότι δεν μπόρεσα μετά από τόσο κόπο και προσπάθεια τόσων χρονών με παράλληλες σπουδές οικογένεια και επάγγελμα, σε τομείς τόσο νευραλγικούς για την Αμυντική Βιομηχανία της χώρας , με τόσες θυσίες και κόστος ,να κληθώ σε μια έστω και για τους τύπους συνέντευξη.
Σας διαβεβαιωθώ ότι θα κάνω το παν ώστε οι δυο πολυαγαπημένοι μου γιοι να οπλιστούν με ακόμη περισσότερα προσόντα και ακόμη περισσότερες ικανότητες ώστε να μπορέσουν να υπηρετήσουν αυτό που δεν κρίθηκε άξιος ο πατέρας τους να κάνει ,την μητέρα τους και την μητέρα όλων μας ,την Ελλάδα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Με τιμή
Τουρλομουσης Ηλιας.