Τις τρομοκρατικές οργανώσεις «Επαναστατικός Αγώνας» και «17Ν» «βλέπει» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις εκτός ΗΠΑ περιλαμβάνονται ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «17 Νοέμβρη», σύμφωνα με απόφαση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών κυρίας Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Επιπλέον η κυρία Χίλαρι Κλίντον ανακάλεσε απόφαση που αναφέρει ότι στις τρομοκρατικές οργανώσεις του εξωτερικού περιλαμβάνονται και οι «Επαναστατικοί Πυρήνες», με το δικαιολογητικό ότι τα δεδομένα στα οποία στηρίχθηκε η προηγούμενη απόφαση έχουν αλλάξει με τρόπο που να δικαιολογούν την ακύρωσή της. Η απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε την Δευτέρα, ελήφθη στις 22 Απριλίου 2009.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Ιαν Κέλι, ο «Επαναστατικός Αγώνας» ευθύνεται για τρομοκρατικές ενέργειες από το 2003 κατά αμερικανικών και ελληνικών στόχων, ανάμεσά τους η επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας το 2007, καθώς και η έκρηξη, στις 9 Μαρτίου 2009, έξω από παράρτημα της Citibank.

Ο χαρακτηρισμός οργανώσεων ως τρομοκρατικών έχει ως άμεσες συνέπειες την απαγόρευση της παροχής έμψυχων ή άψυχων πόρων προς τρομοκρατικές οργανώσεις εξωτερικού και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που οι οργανώσεις αυτές είτε έχουν είτε ελέγχουν στις ΗΠΑ.

Πηγή