Οι συχνότερα διαφημιζόμενοι

Οι τραπεζικοί οργανισμοί, τα πολυκαταστήματα αλλά και ο δημόσιος τομέας, στήριξαν τις εφημερίδες το μήνα Μάρτιο, προκαλώντας σημαντική ώθηση στη διαφημιστική δαπάνη του Μέσου. Συνολικά τον περασμένο μήνα προβλήθηκαν μέσα από τις εφημερίδες, 930 προϊόντα, δαπανώντας ποσό 39,9 εκατ. ευρώ, υψηλότερο κατά 4,23% υψηλότερο σε σχέση με εκείνο του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος.
Ειδικότερα, ηAlpha Bank , με ποσό 793 χιλιάδες ευρώ, ήταν ο φορέας του ιδιωτικού τομέα με την υψηλότερη διαφημιστική δαπάνη στις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, ενώ ακολούθησε η Τράπεζα Πειραιώς η οποία δαπάνησε το ποσό των 622 χιλιάδων ευρώ για την προβολή του καταθετικού προγράμματος Cash Manager. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Praktiker Hellas με δαπάνη στις εφημερίδες ύψους 577 χιλιάδων ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα, το υπουργείο Οικονομικών δαπάνησε 904 χιλιάδες ευρώ για την προβολή του προγράμματος «Interreg IIIA», ενώ δαπάνη ύψους 579 χιλιάδων ευρώ πραγματοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων για την προβολή του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον».
Επίσης ποσό 682 χιλιάδων ευρώ δαπάνησε ο ΟΠΑΠ για το Πάμε Στοίχημα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στη λίστα με τους σημαντικότερους διαφημιζομένους στις εφημερίδες.